A nagyobbik kormánypárt közleményében elképesztőnek nevezték, hogy a baloldal mire képes a hatalomért: a koronavírus-járvány harmadik hullámában, amikor egyre több a beteg, „Gyurcsányék” továbbra is a védőoltás, meg a kínai és az orosz vakcina ellen hergelnek„. Az se érdekli őket, hogy ezzel az idős emberek életét veszélyeztetik – tették hozzá.

Hirdetés

Hangsúlyozták: minden egyes Magyarországra érkezett vakcina – legyen az nyugati vagy keleti – életet ment. Úgy fogalmaztak: mindannyian annak örülnénk, ha a megrendelt nyugati vakcinák már mind megérkeztek volna, de ehhez képest az uniós beszerzés mindössze 5 százaléka érkezett meg Magyarországra.

A Fidesz szerint Magyarország előrelátó döntést hozott, amikor 3,5 millió ember oltására elég kínai és orosz vakcinát is vásárolt, amelynek 10 százaléka már meg is érkezett.

A keleti vakcina beszerzésnek köszönhetően 3,5 millió magyar emberrel többen és előbb juthatnak oltáshoz – emelték ki. Hozzátették: a többi uniós tagállammal ellentétben Magyarországon nem csak három, hanem már öt vakcinával is tudnak oltani, ennek is köszönhető, hogy az uniós átlag fölött tart az átoltottság.

Korábban írtuk


A baloldalt azonban nem az idős emberek élete érdekli, hanem kizárólag csak a saját hatalmuk – írták. Azért támadják a védekezést, az oltási programot és a keleti vakcinákat, mert az a bevallott politikai stratégiájuk, hogy a járvány elhúzódjon, több legyen a beteg és a halott. A baloldal szerint ugyanis minél rosszabb az országnak, nekik annál nagyobb az esélyük a hatalom megszerzésére – tette hozzá a Fidesz.