Hirdetés

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a napokban kiderült, hogy a DK-s vezetésű erzsébetvárosi önkormányzatnál igen súlyos bűncselekmény történhetett, a kerület DK-s frakcióvezetője ugyanis, aki egyúttal programozó matematikus, illegálisan az önkormányzat hálózatára kötött egy kriptovalutát bányászó számítógépet. Hozzátette: a DK-s politikus ezzel valószínűleg nagy pénzeket keresett, és mindezt úgy tette, hogy „ipari mennyiségben” lopta az áramot az önkormányzattól, egyúttal pedig kiszolgáltatta az önkormányzat informatikai hálózatát a nemzetközi internetes bűnözésnek is.

Halász János szerint az ügy nagyon sok kérdést felvet, hiszen az illegális és nem szokványos számítógépet nagyon sokan láthatták nap mint nap, többek között a DK helyi polgármestere, Niedermüller Péter és a DK helyi országgyűlési képviselője, Oláh Lajos is, akik rendszeresen megfordultak a szóban forgó irodában. „Gyurcsányéknak színt kell vallania a DK áramlopási ügyében” – hangoztatta a szóvivő.

„Kik tudtak a Gyurcsány-pártban az erzsébetvárosi lopásról? Hová ment a bűncselekménnyel szerzett pénz? Kiket gazdagított? Netán a DK pártkasszáját finanszírozzák így?” – sorolta a kérdéseket, amelyekre választ várnak a DK-tól. Kérdésre válaszolva úgy értékelt: az ügyben megkerülhetetlen a DK felelőssége.

A szóvivőt arról is kérdezték, hogy a Fidesz egyetért-e Semjén Zsoltnak, a KDNP elnökének kijelentésével, miszerint a parlamentben három képviselő – a független Hadházy Ákos, a párbeszédes Tordai Bence és a jobbikos Jakab Péter – pszichopata.

Korábban írtuk


Mindannyian láthatjuk, hogy ezek a képviselők hogyan viselkednek a parlamentben, és bizton állíthatjuk, hogy ez nem normális viselkedés; „mondhatjuk azt is, hogy nem normálisak” – kommentált. Hozzátette: Jakab Péter kapcsán korábban már Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is véleményt mondott, amikor a jobbikos politikus viselkedését „büdös bunkónak” nevezte. Ez nemcsak a frakcióvezető álláspontja, hanem a frakcióé is, a KDNP álláspontja pedig az, hogy Jakab Péter inkább pszichopata – mondta Halász János.