Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Hirdetés

Borbély Ádám a zuglói polgármesteri hivatal előtt újságíróknak azt mondta: Karácsony Gergely a szerződések nyilvánosságát ígérte, azonban „folyton bűvészkedik”.

Szavai szerint a polgármester hetekre eltünteti, majd amikor ez kiderül, visszacsempészi az önkormányzat honlapjára a szerződéseket, trükközik a parkolásról szóló gazdálkodási adatokkal, nem adja meg a szükséges információkat a helyi képviselőknek.

Karácsony Gergely mindent megtesz azért, hogy elrejtse alkalmatlanságát – fogalmazott a Fidesz ifjúsági társszervezetének budapesti elnöke.

Hozzátette: a polgármester továbbra is adós a zuglói kintlévőségekről és a kifizetetlen számlákról szóló válasszal, de a legjobb az lenne, ha válaszolna a parkolással kapcsolatos új szerződést illető kérdésekre. „Varázsolja végre elő ezeket!” – szólította fel Karácsony Gergelyt.

Borbély Ádám azt is megjegyezte, hogy két hete, amikor lejárt a „Zuglót pénzügyi káoszban tartó” egyik szerződés, akkor a kerület vezetője a hírek szerint „mindenki háta mögött” kötött egy újat, amely éppen polgármesterségének végéig szól.

A budapesti Fidelitas elnöke végül azt mondta, „elhívtunk egy bűvészt, hogy bemutassuk, Zugló polgármestere hogyan viszonyul az átláthatóság kérdéséhez”; ezt követően szerződések „eltüntetését” imitáló „bűvésztrükköket” mutattak be a sajtónak.