Fotó: Vermes Tibor/Demokrata
Hirdetés

Csődközeli helyzetbe kerülhet Miskolc, a Fidesz-KDNP városi frakciója hetekkel ezelőtt figyelmeztette Veres Pál (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város) polgármestert és „a város vezetésére alkalmatlan csapatát”, hogy ha így megy tovább, akkor Miskolc nem kerülheti el a csődöt – mondta Hollósy András.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: „felháborító az a sajátságos válságkezelési modell, amit a miskolci városvezetés a járvány idején folytatott és folytat most is”.

Hozzátette: nem elég, hogy „a zsúfolt és rosszul szervezett tömegközlekedés” helyzetét a mai napig nem tudták megoldani, már Miskolc több pontján nincs pénz a szemét elszállítására.

Korábban írtuk

Kijelentette: a város vezetése „elkótyavetyélte” a diósgyőri vár felújítására szánt másfél milliárd forintot, és alig 7 hónap alatt 7 milliárd forint hiány keletkezett.

A csőd a város kapui előtt van – hangoztatta Hollósy András.

A miskolci közgyűlési többség visszautasítja a Fidesz-KDNP vádjait
A miskolci közgyűlési többséget adó Velünk a Város frakció szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében visszautasította a helyi Fidesz-KDNP sajtótájékoztatóján elhangzott, egyebek mellett a város csődközeli helyzetére figyelmeztető kijelentéseket.
Mint írták, a miskolci fideszesek sosem bíztak a miskolciakban; most úgy tesznek, mintha aggódnának a város jövőjéért, milliárdos hiányt emlegetnek, miközben az elmúlt hetekben és hónapokban éppen a fideszes kormányzat vett el milliárdokat Miskolctól és a miskolci emberektől, miközben a miskolci fideszes politikusok „vagy mélyen hallgattak, vagy lelkesen támogatták az elvonásokat”.
„Arra kérjük a miskolci Fidesz-KDNP-t, hogy ne legyen ennyire szelektív az emlékezetük, és fejezzék be a hazudozást, a város gyalázását, és ha már dolgozni nem akarnak saját választókerületeikért és városukért, akkor legalább ne akadályozzák azokat, akik valóban szívükön viselik Miskolc sorsát, jövőjét” – áll a közleményben.
Előzőleg a városvezetés járványkezelését is kifogásolva Miskolc csődközeli helyzetéről beszélt a borsodi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón a közgyűlési Fidesz- és KDNP-frakció szóvivője. Hollósy András kijelentette: a város vezetése „elkótyavetyélte” a diósgyőri vár felújítására szánt másfél milliárd forintot, és alig 7 hónap alatt 7 milliárd forint hiány keletkezett.

MTI