– A jegyző értesülve arról, hogy élve bizottsági elnöki jogkörömmel összehívtam az illetékes szakbizottságot, megtiltotta a Szeged Pólus Kft. ügyvezetőjének és a műszaki iroda vezetőjének, hogy közreműködjenek a szabályosan összehívott bizottsági ülés megszervezésében és azon részt vegyenek. Mivel a bizottsági titkár ugyanezt az utasítást kapta a jegyzőtől, felmerül a gyanúja annak, hogy a jegyző, politikai megfontolásból, Botka László utasítására cselekszik. Amennyiben a jegyző megpróbálja megakadályozni a szabályosan összehívott bizottsági ülés megszervezését, a Közigazgatási Hivatalhoz fordulunk – mondta el Kalmár Ferenc bizottsági elnök.

– Botka László és Szeged Megyei Jogú Város jegyzője maffia módszerekkel próbálja meg eltitkolni előlünk, hogy miért csúszik a szegedi villamos projekt. A Fidesz és a KDNP szegedi frakciója elhatározta, hogy utána jár, kik a politikai felelősei annak, hogy nem tudták időre befejezni a villamos projektet, és miért nem vehetnek részt a kivitelezők és projektben érintettek a Városüzemeltetési Bizottság ülésén. Kiderült számunkra, hogy Botka László és Szeged jegyzője maffia módszerekkel próbálja megakadályozni az igazság kiderítését – tette hozzá a Hűvös László a szegedi Fidesz elnöke.

A szabályszerű meghívást Kalmár Ferenc az ügyben minden érintetthez eljuttatta és minden szegedi lakost és az érintett kivitelezőket, vállalkozókat arra kér, hogy vegyen részt a Városüzemeltetési Bizottság kihelyezett ülésén jövő hét kedden (március 30-án) 17 órától, a Rókusi Általános Iskola étkezőjében, a Kossuth Lajos sugárút 35. szám alatt.