A bevándorláspárti politika elleni nyilatkozatot fogadtak el a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán a küldöttek.

A politikai nyilatkozat elfogadása előtt Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter azt mondta, azért van szükség a nyilatkozatra, mert erős Európát akarnak és benne erős Magyarországot, olyan Európát, ahol a bevándorlók helyett munkát adnak a munkanélküli európai fiataloknak, olyat, ahol erősítik a családokat, a felelős gyermekvállalást, olyat, ahol nem mecseteket építenek, hanem templomokat.

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke, európai parlamenti képviselő azt mondta, ma már egyre többen látják, hogy a brüsszeli kötelező betelepítési kvótás „álmegoldásból” sosem lesz igazi megoldás. Szavai szerint az a feladat, hogy „idegenek helyett elsősorban a magyar családoknak adjunk lehetőséget”.

A nyilatkozat szövege alább olvasható teljes terjedelmében: 

Európáról

nyilatkozat

Mi, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség kongresszusának küldöttei, a rendszerváltozás kezdete óta folyamatos választói felhatalmazással bíró, a szabadságért, a nemzeti függetlenségért és Európa újraegyesítéséért mindenkor kiálló párt tagjaiként az alábbi nyilatkozatot tesszük:

Elérkezett a nyílt és őszinte beszéd ideje.

Az európai döntéshozók a tömeges illegális migráció elősegítésével a II. világháború óta nem látott válság szélére sodorták Európát.

Az Európai Unió bevándorláspárti politikája képmutató, felelőtlen és veszélyes.

Képmutató, mert a menekültek iránti emberiesség kötelezettségének hangoztatásával leplezi valódi céljait: olcsó munkaerőt szállítani a gazdaságnak, új szavazók tömegeit toborozni a támogatottságukat vesztő liberális-baloldali pártoknak, egy központosított bürokrácia alá rendelni a tagállamokat. Mindezt akár Európa keresztény civilizációs alapjainak felszámolása árán is.

Eközben az európai döntéshozók folyamatosan és nyíltan megszegik az uniós jogot. Szerződéses felhatalmazás nélkül kötelező betelepítési kvótákat írnak elő, a vonakodó tagállamokat pedig, hatalmukkal visszaélve, a nekik járó pénzügyi források megvonásával fenyegetik.

A bevándorláspárti politika felelőtlen, mert az Európa különböző államaiba befogadott migránsok tömegeinek beilleszkedési problémáiból fakadó társadalmi feszültséget tovább növeli. Felelőtlen, mert súlyos terheket ró a tagállamok költségvetésére. Felelőtlen, mert véglegesen megváltoztatja Európa etnikai arculatát és sokszínűségében is egységes, a kereszténységben gyökerező kultúráját.

A bevándorláspárti politika veszélyes, mert ma már teljesen egyértelmű, hogy a bevándorlás növeli a terrorveszélyt. Az utóbbi hónapok terrorista cselekményeinek elkövetői mind bevándorlók voltak. Ezzel minden európai vezető tisztában van, mégis tagadják a bevándorlás és a terrorizmus közötti összefüggést.

Az európai választók erre a politikára sem közvetve, sem közvetlenül nem adtak semmilyen felhatalmazást. Ez a politika antidemokratikus, mert a közvélemény egyre nyilvánvalóbb akaratával szemben, a közvélemény hangjának elfojtására irányuló egyre határozottabb törekvések mellett zajlik. Ez a politika nem csak az Európai Unió létét veszélyezteti, hanem az egész európai civilizáció megrendülésével fenyeget.

A bevándorláspárti politika megbukott. A magyar emberek felhatalmazásából és támogatásával, minden lehetséges és törvényes eszközzel, ellene fogunk szegülni. Nem véleménydiktatúrára, hanem demokráciára van szükség. Európa vezetőinek meg kell hallaniuk az emberek hangját.

Semmilyen gazdasági vagy politikai érdek, semmiféle ideológiai rögeszme miatt nem engedjük tönkretenni családjaink jövőjét. Magyarországot meg fogjuk védeni!

A döntésképtelen, életösztöneit vesztett, gyenge Európa helyett ismét erős Európára van szükségünk! Készen állunk arra, hogy ennek megteremtésében részt vegyünk.

MTI