Ma van a kapcsolati erőszak elleni küzdelem világnapja! Ez is alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet, hogy az erőszak…

Posted by Novák Katalin on Tuesday, November 24, 2020
Hirdetés

Novák Katalin a Facebook-oldalán közzétett videóban kiemelte: az ellátórendszer a háromszorosára bővült az elmúlt években, és mindenki számára folyamatosan elérhető, a krízisközpontok működtetésére 2016 óta ötven százalékkal több állami támogatást biztosítanak, a titkos menedékházakra pedig dupla akkora forrás érhető el, mint korábban.

Tíz évvel ezelőtt tizenkét krízisközpont és egy titkos menedékház volt, ehhez képest jelenleg húsz krízisközpont, nyolc titkos menedékház, hét kríziskezelő ambulancia és huszonegy félutas ház működik – tudatta.

Hozzátette, hogy emellett Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat működik: az ingyenesen hívható +3680205520-as telefonszámon a nap 24 órájában segítséget lehet kérni.

A kormány a koronavírus-járvány ideje alatt is kiemelten odafigyel azokra, akik kapcsolati erőszak veszélyének vannak kitéve – hangsúlyozta.

Korábban írtuk

Novák Katalin felhívta a figyelmet, hogy az erőszak minden formája elfogadhatatlan, a kapcsolati erőszak pedig nem magánügy.