Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki videonyilatkozatában azt mondta: az elmúlt napok sajtóhírei alapján úgy tűnik, hogy a „baloldal kijelölt miniszterelnök-jelöltje” nemcsak a rezsicsökkentéssel, a 13. havi nyugdíjjal, vagy éppen a benzinár csökkentéssel kapcsolatban beszél „össze-vissza”, hanem az egészségüggyel kapcsolatban is.

Hirdetés

Felhívta a figyelmet arra: Márki-Zay Péter legutóbb egy olyan „képtelen” javaslatot tett, hogy a magyar emberek szemműtéteit inkább végezzék Indiában. Hollik István úgy vélte: egy ilyen „zagyva” javaslat még a baloldal miniszterelnök-jelöltjétől is meglepő. Ugyanakkor – folytatta – sértő is a magyar egészségügyben dolgozókra nézve, hiszen a magyar ápolónők és orvosok felkészültek, értenek a munkájukhoz, ezért nem kellene őket megsérteni azzal, hogy egy szemműtétet sem képesek elvégezni.

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy értékelt, Márki-Zay Péter „zagyva, furcsa” javaslatainak ugyanakkor egy közös nevezője van: mindegyik egybeesik a Gyurcsány-kormány egészségügyi politikájával. Az a politika viszont csődbe vitte a magyar egészségügyet, hiszen 600 milliárd forintot vontak ki az ágazatból – tette hozzá.

„Ezért mi azt gondoljuk, hogy a magyarok nem kérnek a múlt politikájából, nem kérnek a múlt embereiből, hiszen Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra” – hangoztatta.

Korábban írtuk