„Ezért van mindössze tíz óriásplakátunk, egy programismertető és bemutatkozó szórólapunk, egy névjegykártyánk, egy reklámtollunk, és egy, a csepeli közpénz milliárdok eltüntetését bemutató tájékoztatónk, és kiosztottunk ötezer darab Demokrata folyóiratot. Ez is csaknem másfél millió forintba került eddig, amit hiteles számlákkal tudunk alátámasztani! Erre a pénzt a Fidesz-KDNP csepeli jelöltjei adták össze. Ezzel szemben a szocialista jelöltek legalább száz óriásplakáton, citylight posztereken, kisplakátokon, a BKV buszokon és a HÉV oldalán virítanak. Számtalan színes, rendkívül drága újságban, szórólapon, képeslapon, kártyán is ajánlják magukat. De osztogatnak öngyújtót, tollat, bevásárlókocsi-érmét, és nap mint nap ingyen Népszavát is. De lesz még ingyen evés-ivás, Markos-Nádas duó is. A mellékelt táblázat és fényképek alapján könnyen kiszámolható, hogy minderre csaknem 50 millió forintot költött a csepeli MSZP” – hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján Borbély Lénárd és Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP két képviselője, akik szerint már csak az a kérdés, „hogy ezt az 50 milliós kampánypénzt is az MSZP-s jelöltek dobták össze, vagy van esetleg egyéb forrásuk is? Miből telik minderre? Hogy állnak a számlákkal? Nem érzik-e pofátlanságnak, cinizmusnak, az emberek semmibevételének ekkora összeg elkampányolását, miközben a csepeli családok egy része máról holnapra kénytelen élni?”

A Fidesz-KDNP csepeli képviselői hangsúlyozták, „a szocialista képviselők egyhangú döntése alapján 421 millió forint közpénzt költöttek el az elmúlt hetekben a kampányra. A túlszámlázásokról, elvtársi megrendelésekről, a lakás mutyikról elhíresült Csevak Zrt. ebből a pénzből 276 millió forintot kaparinthatott meg. A cég vezérigazgatója nem más, mint Szenteczky János, az MSZP polgármester-jelöltje. De jutott a közpénz milliókból az MSZP-s képviselő-jelölteknek is. Kállai József, a 11. körzet elvtársi jelöltjének Csepptanodája 9 és fél millióval gazdagodott, míg Takács Krisztián futballista, a 6. körzet jelöltje, a Csepel FC nevében elsőre 5, majd 15 millió forintot vághatott zsebre. Ez utóbbiban Szenteczky is érdekelt, ő ott az alelnök. A 421 millió forint közpénz elszórásáról szóló döntéskor törvénytelen módon nem egyeztettek és nem is véleményeztettek a kerületi költségvetés szakmai felelősével.” A pénzügyi ágazatvezető a döntés megszületését így kommentálta: „A gazdálkodás biztonságáért a képviselő-testület felel. Számtalanszor előfordul az, hogy nyáron a kerület üzemeltetésével kapcsolatos feladatok jó részét utólag finanszírozzák le, mert nincs pénze az önkormányzatnak. Nagyon nagy a hiány, nehéz azt kezelni.”

– Az önkormányzat az elmúlt négy évben – éppen az ilyen felelőtlen, kampánycélú, az elv- és üzlettársak helyzetbe hozását célzó döntéseknek köszönhetően 7.300 millió forintos vagyonvesztést könyvelhetett el. Szintén a szocialistáknak köszönhető, hogy a 2010. évi költségvetési hiány közel 4.000 millió forint. Ezekért a döntésekért nemcsak politikai, erkölcsi, de munka- és büntetőjogi felelősséggel is tartoznak azok, akik ezeket a döntéseket meghozták, a kerület jövőjét elzálogosították. Az elszámoltatás nem marad el! – tették hozzá a képviselők.