A Fidesz választ vár arra a kérdésre, hogy Varju László, a DK alelnöke miért „hazudott éveken át” valós anyagi helyzetéről, és „mit rejteget még”.

A DK az MTI-nek szerdán küldött közleményében írt arról, hogy a sajtóban megjelent hírek alapján 2015 előtt Varju Lászlónak volt olyan, tulajdonában levő cég, amelyet nem tüntetett fel vagyonnyilatkozatában.

„Ezzel hibát követett el. A nyilvántartási hibát az idei év elején korrigálta. Ugyanakkor a DK alelnöke kijelenti, hogy minden vagyonáról és bevételéről beszámolt” – közölte a párt.

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője az MTI-nek az ügyre reagálva úgy nyilatkozott: „újabb baloldali trükközésre derült fény”, Varju László, „Gyurcsány jobbkeze” vagyonnyilatkozataiban éveken át „eltitkolta valós anyagi helyzetét és cégeit”.

Fotó: MTI, archív

A DK alelnöke azt a hamis képet próbálta fenntartani, hogy szinte semmije nincs, miközben több jövedelmező és vagyonos cége volt – fogalmazott a szóvivő.

Halász János hozzátette, nem ez az első eset a baloldalon, hogy egy politikus tudatosan megpróbál eltitkolni valamit.

A baloldal – mondta a frakciószóvivő – tele van korrupciós ügyekkel. Megjegyezte, hogy Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes több száz millió forintot rejtett el külföldi bankszámlákon, és Juhász Péter, az Együtt politikusa „sem tud elszámolni vagyoni helyzetével”, „egy rózsadombi luxuslakást bérel, miközben a magyar emberektől vár adományokat saját kiadásainak fedezésére”.

MTI

Fotó: MTI, archív, Demokrata