Bajkai István (Fidesz) úgy értékelt, Erzsébetvárosban egyre forróbb a helyzet, „felvillanyozódott az önkormányzat”. Emlékeztetett rá, hogy házkutatás volt a VII. kerületi önkormányzat épületében, mert „tetten érték Niedermüller Péter polgármester jobbkezét, Oláh Lajos DK-s országgyűlési képviselő bizalmasát”, Borka-Szász Tamást egy titkos bitcoinbánya üzemeltetése közben. Megjegyezte, a képviselő lemondott posztjáról és kilépett a pártból.

Hirdetés

A kormánypárti politikus rendkívül súlyosnak nevezte az ügyet, mert „a DK-s szerver online kapcsolatban állt a dark webbel, az internet sötét oldalával”. Hozzátette: a dark weben terroristák, emberkereskedők, drogcsempészek, kémek cserélnek egymással pénzt és információt láthatatlanul. Szerinte Borka-Szász Tamás nekik végzett bérmunkát, vagyis szerverének kapacitását biztosította számukra.

Elmondta, ahogy a baloldal hatalomra jutott a kerületben, ott folytatta, ahol Hunvald és bűntársai abbahagyták. Az őszödi beszéd, a 2006-os rendőrattak, Vidnyánszky Attila és mindannyiunk földönfutóvá tételével való fenyegetés pedig bizonyíték Gyurcsány Ferenc rákosista, kommunista nézeteire, arra, hogy az igazi álma egy baloldali diktatúra – fogalmazott.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára egyetértett azzal, hogy súlyos politikai kérdéseket vet fel az eset. Elmondta, a VII. kerületi rendőrkapitányságra lopás és más bűncselekmények miatt érkezett feljelentés az ügyben. A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja.

Korábban írtuk