Hirdetés

A Kúria azt mondta ki: jár az összesen mintegy 100 millió forint kártérítés annak a mintegy 60 gyöngyöspatai felperesnek, aki a cigány etnikai kisebbséghez tartozó tanulók jogellenes elkülönítése és alacsonyabb szintű oktatása miatt indított személyiségi jogi pert.

Horváth László – aki a térség kormánypárti képviselője a parlamentben – az MTI-nek küldött videonyilatkozatában azt mondta: a Kúria sajnálatos módon elvetette a kártérítés oktatási-képzési formában történő megtérítését, és egyértelműen a 100 millió forintos kártérítés készpénzbeli kifizetése mellett foglalt állást.

Ez a döntés szerinte rossz, mert felrúgja a társadalmi békét, és igazságtalan, mert „egyoldalúan és túlzóan büntet egy egész települést egy kisebbség vélt vagy valós sérelmeiért”.

Korábban írtuk

A fideszes képviselő – akinek miniszterelnöki megbízottként feladata a gyöngyöspataihoz hasonló konfliktusos helyzetek feltárása és azok megoldását szolgáló javaslatok kidolgozása – azt közölte: mindent elkövet azért, hogy – akár törvénymódosítással is, de – „tegyük lehetetlenné azt, hogy a jövőben Soros-szervezetek hasonló pénzszerző akciókra szánják el magukat”.