Simicskó István hozzátette: a magyar állampolgárok jogosan várják el a kormánytól, hogy ezt a tájékoztatást tegye meg, például azzal kapcsolatban, milyen célból érkeztek a repülőgépek Magyarország légterébe, milyen gyakorlatot végeztek itt, milyen okból tették mindezt, és miért pont a választások előtt néhány héttel.

Simicskó István elképesztőnek nevezte, hogy a Magyarország védelmének megszervezésére, kiépítésére hivatott Honvédelmi Minisztériumnak (HM) fogalma sincs arról, hogy másik ország hadseregéhez tartozó kémrepülőgépek repültek be az ország légterébe.

A politikus megdöbbentőnek tartja azt is, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök is csak az újságokból értesült arról, mi is történt.

Mindez szerinte azt mutatja, hogy a kormány dilettáns módon végzi a munkáját.

Simicskó István a HM-ben kipattant korrupciós botrányokra emlékeztetve úgy fogalmazott, hogy „most egy új kudarc fémjelzi a minisztérium tevékenységét”, ezért a Fidesz továbbra is úgy véli, Szekeres Imre miniszternek le kellene mondani.

Az izraeli kémrepülőgépek magyarországi jelenlétét a Magyar Nemzet fedte fel csütörtöki lapszámában. Az izraeli légi- és űrerők két, „első ránézésre civil küllemű” felderítőgépe repült át az ország felett, kétszer megközelítették a ferihegyi nemzetközi repülőtér leszállópályáját, majd leszállás nélkül távoztak – volt olvasható a lapban.

(fidesz.hu)