Hirdetés

Budai Gyula (Fidesz) arról beszélt: a Nemzeti Nyomozó Iroda tizenegy nyomozati eljárást folytat a budapesti Városháza tervezett eladása és az ehhez kapcsolódó „fővárosi ingatlanmutyik” miatt. Befolyással üzérkedés, hivatali visszaélés, csalás, hivatali vesztegetés, hűtlen kezelés bűncselekménye miatt folyik nyomozás – mondta.

Hozzátette: Karácsony Gergely főpolgármester három hét alatt „a teljes tagadásból eljutott a teljes beismerésig”. Ismertette a nyilvánosságra került hangfelvételeken hallható ügyeket.

A főváros baloldali vezetése mindent eladna, ha tehetné. Visszatértek a Gyurcsány- és Bajnai-korszak emberei, ezért van tele a Városháza korrupcióval – fogalmazott Budai Gyula, azt kérdezve, hogy melyik fővárosi ingatlanügyekben indultak nyomozások.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában rámutatott: Magyarország demokratikus jogállam, ahol senki nem állhat a törvények felett.

Korábban írtuk

Tájékoztatása szerint fővárosi ingatlaneladásokkal kapcsolatban a kormánypárti képviselő által említett tizenegy mellett azóta további három feljelentés érkezett, így már tizennégy feljelentés alapján indult eljárás.

Hozzátette: az eljárás érdekeire tekintettel az ügy további részleteiről nem tud információt adni.