Ovádi Péter bejelentette: a Fidesz jelöltjeként indul a 2019-es önkormányzati választásokon Tábori Ferenc Hárskúton, Hartmann Antal Márkón, Jánszky Lajos László Herenden, Straub Dávid Csehbányán és Steigervald Zsolt Bándon. Rajtuk kívül Fidesz-támogatással lesz polgármesterjelölt Fülöp Zoltánné Úrkúton, Sövényházi Balázs Nemesvámoson, Köbli Miklós Hajmáskéren és Fésüs Sándor Vilonyán.

Hirdetés

Emlékeztetett: Veszprém kormánypárti polgármesterjelöltjét, Porga Gyula regnáló városvezetőt már június végén bemutatták Navracsics Tibor európai uniós biztossal közösen tartott sajtótájékoztatójukon.

Ovádi Péter hangsúlyozta: a jelöltek mindannyian jelenleg is településeik vezetői, akik helyben tesznek a kormány programjának megvalósulásáért, és munkájának köszönhetően településeik „egyet előbbre léphettek” az elmúlt öt év alatt.

A polgármesterekkel való együttműködésről szólva Ovádi Péter elmondta: már évekkel ezelőtt a Fidesz választókerületi elnökeként felvette a kapcsolatot a környező települések vezetőivel. Tavaly áprilisi megválasztása után országgyűlési képviselőként létrehozta a Polgármesterek Klubját, amely a térség fejlesztésének érdekében a választókerület 25 településének vezetőit fogja össze.

Fotó: MTI/Balázs Attila, szerk.
Hosszú József és Gárdos László

Bemutatták a Fidesz-KDNP nyírbátori és újfehértói polgármesterjelöltjét is

Bemutatta a Fidesz-KDNP nyírbátori és újfehértói polgármesterjelöltjét a térség kormánypárti fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban.
Simon Miklós sajtótájékoztatón elmondta, a 14 ezer lakosú Újfehértón Hosszú József jogász, a Tiszavasvári Járási Hivatal jelenlegi vezetője, a 12 ezres lélekszámú Nyírbátorban pedig Gárdos László jogász lesz a kormánypártok jelöltje.
„A Fidesz felvállalja az általa indított jelölteket, és a jelöltek is felvállalják az eszmeiségünket” – fogalmazott az országgyűlési képviselő, hozzátéve, jót tenne a két településnek, ha olyan csapat vezetné, amely a polgári-keresztény értékrendet képviseli.
A jelöltek nem bújnak „a függetlenség megtévesztő zászlaja alá”, mint ahogy azt Máté Antal, Nyírbátor jelenlegi független polgármestere teszi, aki az MSZP-Párbeszéd EP-listáján „arctalanul” a 24. helyet foglalta el – tette hozzá.
Hosszú József elmondta, megválasztása esetén ipari park épülne a befektetők számára Újfehértón, az elvándorlás, illetve az ingázás megállítására pedig városi munkahelyek létrehozását fogja szorgalmazni.
Gárdos László arról beszélt, hogy Nyírbátornak észszerű infrastrukturális beruházásokra van szüksége, emellett csökkenteni kell főleg a fiatalok körében magas elvándorlási arányt is.
„A jelenlegi egy helyben járás helyett új lendületre van szükség” – tette hozzá a kormánypárti polgármesterjelölt.