Az átjáróban augusztus 19-én gázolt halálra a HÉV-szerelvény egy fiatalembert. Az eset heves vitát váltott ki a Csepel.info-n a közlekedésbiztonságról, arról, hogy hogyan lehetne biztonságosabbá tenni a gyalogos átkelőt. A vitában megszólalók szerint az átkelőhelynél nap mint nap előfordul olyan eset, hogy a gyalogosok csak az utolsó pillanatban veszik észre az érkező szerelvényeket, és tudnak visszaugrani előle.

Németh Szilárd és Borbély Lénárd csepeli országgyűlési képviselők ez után levélben keresték meg dr. Kocsis Istvánt, a BKV Zrt. vezérigazgatóját, hogy vizsgálják ki, hogyan lehetne biztonságosabbá tenni az átjárót, és egyben azt kérve, hogy kerüljön figyelmeztető járdafestés a az átjáróhoz.

„A helyszínt ismerve az a személyes véleményünk, hogy az átjáró a Csepel felől nagyobb sebességgel érkező vonatszerelvényekről kevésbé átlátható, és ugyanez igaz természetesen a gyalogosok szemszögéből is. Mivel az átjárónál viszonylag nagy a hely, véleményünk szerint elférne egy olyan gyalogos korlát, mint amilyen a HÉV csepeli végállomásán is található. Mivel az átkelőtől kicsit lentebb, dél felé a parti munkákhoz érkező gépjárműveknek továbbra is lehetőségük lenne a Duna parti sétányra való felhajtásra, véleményünk szerint védőkorlát kialakításának ilyen értelemben sincs forgalomtechnikai akadálya” – írták levelükben.

Dr. Kocsis István vezérigazgató válaszában kifejtette: a javasolt intézkedéseket megvizsgálták, a veszélyre figyelmeztető járdafestésről pedig intézkedtek. A labirint korlát létesítése hatósági engedély köteles, kiépítését az utasok rávezetésének megfelelő lezárással célszerű megvalósítani – a terveztetés, jóváhagyás, majd ezt követően a kivitelezés feladatait elvégzik.

(Csepel.info)