Megegyezés nincs, sztrájk lesz. Holnap 10 és 12 óra között az egész országban leállnak a vonatok, mert az összes vasutas szakszervezet beszünteti a munkát – jelentette be a tárgyalás után Simon Dezső. A legnagyobb érdekképviselet, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke azt mondta, a vasutas munkavállalók döntő többsége támogatni fogja a sztrájkot. Minden úton lévő vonatot az állomásra be fognak engedni, tehát nyílt vonalon vasúti kocsi nem fog tartózkodni.

A szakszervezetek azért tartják ezt a figyelmeztető sztrájkot, mert a kormány továbbra sem hajlandó visszavonni a múlt héten bejelentett menetrendeket, illetve nem áll el a 33 vasúti szárnyvonal bezárásától és a tervezett létszámcsökkentéstől. Andrási Miklós, a MÁV elnök-vezérigazgatója azt mondta, még tárgyalnak az elégséges szolgáltatásról. Jövő hétfőn pedig mindenképp folytatják az egyeztetést a szakszervezetekkel. Ehhez azonban várják az érdemi észrevételeket a szakszervezetekkel a vonalbezárásokkal kapcsolatban. Ha ezt holnap megkapják, erre reagálnak, legkésőbb szerdán.

A mostani tárgyaláson Csepi Lajos szakállamtitkár képviselte a Közlekedési Minisztériumot. A szakállamtitkár a tárgyalás után egy kérdésre sem válaszolt, elszaladt az újságírók elől, de az egyeztetés előtt azt mondta, a kormány időt kér, szerdán ugyanis egy új megoldási javaslatot tesz le az asztalra a kabinet.

A vasutasokkal ellentétben a volánbuszos szakszervezetekkel sikerült megegyeznie a kormánynak – mondta a Krónikának Zichermann Zsolt, a kabinet nevében tárgyaló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szóvivője. Ezzel a sztrájkveszély lényegében elhárult.

A buszos érdekképviseletek nem sztrájkolnak 2010 végéig, ha a kormány betartja vállalásait. Például, hogy a Volán társaságokban megmarad a többségi állami tulajdon, és a lehetőségekhez képest nem lesz tömeges létszámleépítés sem.

Több szocialista polikus ellenzi a szárnyvonalak bezárását

Egyre több MSZP-s „fúrja” a vasúti szárnyvonalak tervezett bezárását. Bár még frakciódöntés nincs, a képviselőcsoport helyettes vezetője mégis azt mondta, nem támogatják a kormány javaslatát, vagyis azt, hogy 33 vasúti mellékvonalon szűnjön meg a személyszállítás. A kormány négymilliárdot spórolna a vasúti közlekedés szüneteltetésével. Egy név nélkül nyilatkozó képviselő szerint ennyi pénzért nem érdemes politikai kockázatot vállalni, most politikailag kellene racionálisan gondolkodni. Ráadásul úgy véli, nem is ezzel kell kezdeni a vasút átalakítását.

Göndör István frakcióvezető helyettes azt mondta, szerdáig egyeztetnek a kormánnyal, abban bízik, hogy megállapodnak. A frakció hétfőn dönt az ügyben. Göndör úgy fogalmazott, elfogadják a szárnyvonalakon a személyforgalom szüneteltetését, ha a kormány az összes esetben ésszerű érvrendszerrel áll elő.

Harminchárom vonalról szólt eddig a kormányzati álláspont. A Magyar Rádió kérdésére, hogy ez azt jelenti-e hogy egy esetben sem sikerült meggyőzni a frakciót, Göndör István nemmel felelt. A frakció támogatni tud minden alternatív elképzelést, de az egyszerű, átmenet és alternatíva nélküli megoldást elvetik. „Csak abban az esetben fogadjuk el a vasúti törvényt, ha ezt látjuk, hogy megnyugtatóan rendezték” – fogalmazott.

Göndör István nem tudott arra a kérdésre válaszolni, mennyibe kerülne az a megoldási változat, hogy a MÁV buszokkal szállítaná az utasokat addig az állomásig, ahol már járna a vonat. Az MSZP egyébként más listát állított föl, mint a kormány. Az ő listájuk élén a MÁV vízfejének csökkentése áll, és csak legutolsó helyen a szárnyvonalak kérdése. A kormány viszont csak jövő év második felében csökkentené a hivatali dolgozók számát. Az MSZP szerint a felesleges ingatlanokat el kell adni, átnézni a szerződéseket, a pazarlókat felbontani, és felülvizsgálni a kedvezményrendszert.

(Krónika)