Nem bújtattam Ladost Erdélyben – kezdte vallomását Győrfi Ludovik, aki az eljárás során eddig megtagadta a vallomástételt. Azért emeltek ellene vádat, mert Zuschlag titkárának vallomása szerint Győrfi a büntetőügy elől bújtatta Ladost Romániában. Győrfi tagadta, hogy tudomása lett volna a büntetőügyről, ő és családja vendégül látták Zuschlagot és Ladost 2007. február 9-én. Ez gyakran megtörtént, hiszen Győrfi Zuschlag barátja, fitneszedzője és üzlettársa volt egy ingatlanokkal foglalkozó bt.-ben.

A romániai születésű, magyar állampolgárságú Győrfihez Lados Zuschlaggal együtt érkezett. Lados nagyon maga alatt volt, folyamatosan sírt és azt mondta Győrfinek, hogy új életet szeretne kezdeni Romániában. Győrfi baráti segítséget nyújtott, nem büntetőügy elől bújtatott. Romániában rokonoknál helyezte el Ladost, aki a ház körüli munkákban segített az ellátás fejében. Győrfi ezért pénzt senkitől nem kapott. Nem fenyegette Ladost, jól érezték magukat. Ha Lados akart volna, szabadon távozhatott volna. Lados a szembesítéskor fenntartotta korábbi vallomását, miszerint bújtatták, és Győrfi fenyegetettségben tartotta.

Fodor Endre tanácsvezető bíró bejelentette, hogy négy tárgyalási napon keresztül még a vádlottakat hallgatják meg, és felhívta a figyelmet arra, hogy az idei utolsó napig, december 11-ig az érintettek gondolják át bizonyítási indítványaikat és azt, hogy milyen tanúkat kívánnak még megidézni a bíróság elé.

(MR)