Ha már Orbán nem segített a magyarokon, legalább hagyja, hogy az EU segítsen!

Most ez nem az a helyzet, mikor Orbán Viktornak le kellene tagadnia egy 2 ezer milliárd forintos EU-s támogatást.Ismerje be, hogy az EU segít, és költse egészségügyre, munkahelyekre és fizetésekre!Kövesd élőben, és oszd meg az online sajtótájékoztatómat!🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Dienstag, 31. März 2020
Hirdetés

Gyurcsány Ferenc keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az EU most kivételesen gyorsan döntött, a pénz akár „mától vagy holnaptól” rendelkezésre állhat arra, hogy a kormány segítse a munkahelyüket elvesztőket. A kabinet azonban mégsem tett ilyen lépést – jelentette ki.

A pártelnök úgy számolt, hogy amennyiben egymillióan veszítik el a munkájukat, akkor az uniós támogatásból hat hónapon keresztül lehetne fizetni az ő kieső jövedelmük négyötödét. A politikus ezért arra szólította fel a kormányt, hogy fizesse ki az állásukat részben vagy egészben elveszítő, illetve fizetés nélküli szabadságra küldött munkavállalók elmaradt jövedelmének a nyolcvan százalékát.

A pártelnök úgy értékelt, hogy a kormány nagy késéssel kezdte el a járvány elleni védekezésre való felkészülést. Ma is hiányoznak a tömeges tesztek, a legszélesebb körben, de elsősorban az egészségügyben biztosítani kell a védőfelszereléseket és nagyobb erőfeszítéseket kell tenni a kórházi eszközök beszerzéséért – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.