Több, mint egy hónapja van előzetes letartóztatásban a Főtáv vezérigazgatója. Kovács Lajost hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Fizetését azonban a börtönben töltött napok után is kapja.

– Kovács Lajos vezérigazgató úr jelen pillanatban fizetett szabadságát tölti – mondta el a társaság szóvivője. Amennyiben ez letelik, akkor kezdeményezni fogja fizetés nélküli szabadságra vonulását – tette hozzá Balog Róbert. Erről az igazgatóság dönthet, mint munkáltatói jogokat gyakorló testület, felmentéséről vagy a fizetésének megvonásáról pedig a Fővárosi Közgyűlés tud döntést hozni – fejezte be gondolatát a szóvivő.

Kovács azután került előzetesbe, hogy idén májusban megszólalt az a Joó Tibor, aki 2007-ben úgy végezte el a fővárosi cég tűz-, munkabiztonsági és gazdasági átvilágítását, hogy közben körözte a rendőrség. Joó a Célpontban adott interjúban azt állította: 2007 decemberében a vezérigazgató közvetítésével találkozott Hagyó Miklóssal.

A Főtáv továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy nem volt Joó Tibor nevű munkavállalójuk. „Joó úr nem volt soha a Főtáv alkalmazottja, munkavállalója, bért fizetést a Főtávtól fel nem vett” – nyilatkozta Balog Róbert. A szóvivő nem tud arról, hogy a Főtáv más vezetőjét is meggyanúsították volna a vezérigazgató ellen folyó eljárásban.

(hirtv.hu)