A Fővárosi Közterület-fenntartó költségén újították fel Demszky Gábor és mostani felesége korábbi lakását – állították a nevük elhallgatását kér volt FKF-es dolgozók a Hír Tv Célpont című műsorában. Közölték: a munkák elvégzésére az FKF Zrt. karbantartó csapata szakmailag nem volt felkészülve, ezért a felújítást külsős vállalkozásokkal végezték el. A cégek a számlát a közterület-fenntartónak nyújtották be, de a bizonylatokon nem felújítás szerepelt, hanem egyéb munkák elvégzése.

Azzal is megvádolták Demszkyt, hogy a cég építette át házának angolaknáját, lovardáját. Állítólag a cég fizette a főpolgármester tulajdonában lévő, de általa nem lakott budapesti, belvárosi lakás és Demszky későbbi feleségének lakásának teljes felújítását is.

Demszky Gábor közleményben tagad, és perrel fenyeget. Demszky azt állítja: 12 évvel ezelőtti lakásfelújításánál csak tanácsot kért egy, korábban a fővárosi cégnél dolgozó városházi munkatársától. A kollégája által ajánlott munkásokat pedig saját zsebből fizette – áll a közleményben.

(Index)