A Siemens környezetkárosítása ellen tiltakozunk!

A Siemens épülete elől jelentkezünk, hogy tiltakozzunk az óriáscég ausztráliai környezetszennyezése ellen!Levélben fordulunk a cég vezetőjéhez, hogy tájékoztassa a részvényeseit a bányanyitás súlyos veszélyeiről! Oszd meg Varju Lászó flashmobbal egybekötött sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Dienstag, 4. Februar 2020
Hirdetés

„Varju László, a DK országgyűlési képviselője, a költségvetési bizottság elnöke »Elég volt a környezetkárosításból! – A DK flasmobbal tiltakozik a Siemens új projektje ellen« címmel performansszal egybekötött sajtótájékoztatót tart”

– e kecsegtető beharangozó után nagy várakozásokkal tekintettünk Varju László előadása elé, de csalódnunk kellett.

A DK állítólagos flashmobja, performansza egy igénytelen, feliratos lepedő volt, amit három megfáradt aktivista markolászott, amíg Varju László elmondta a mondókáját.

A Facebookra büszkén azzal a szöveggel tették ki a hervadt jelenetet, hogy: „Oszd meg Varju Lászó flashmobbal egybekötött sajtótájékoztatóját!”.

A magvas gondolatokról utóbb egy közleményt is kiadott Varju László „Tiltakozunk a környezetkárosítás ellen – Felszólítjuk a Siemenst, hogy szálljanak ki a bányaépítési projektből!” címmel. Nem lennénk most a Siemens helyében…

„A Siemens cég egy olyan szénbánya megnyitásába tervez beszállni Ausztráliában, amely rendkívül környezetkárosító, visszafordíthatatlan hatással lenne nem csupán az adott országra, de az egész bolygóra. Rengeteg tiltakozó akció kezdődött világszerte, azt követelve, hogy a Siemens február 5-i, müncheni közgyűlésén ismertessék a kockázatokat a részvényesekkel, és álljanak el a beruházástól.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik a környezetkárosítás ellen, ezért levélben fordultunk a Siemens cég vezérigazgatójához, emlékeztetve, hogy a klímakatasztrófa megoldása mindannyiunk feladata és felelőssége. Mi, európai magyarok megóvjuk környezetünket, bolygónkat és úgy gondoljuk, egy olyan világméretű cég, mint a Siemens sem legyinthet a pusztításra, nem vehetik félvállról a következményeket a profitnövelés érdekében!” – írja a buzgómócsing Varju.