A Magyar Liberális Párt elnöke arra szólította fel a kormányt, hogy a kvótareferendum ügyében fejezzék be a rémhírterjesztést, ne korbácsolják tovább az indulatokat és a gyűlöletet.

Fotó: MTI/Balázs Attila, archív

Fodor Gábor hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kabinet aktív részvételével gyűlöletkeltés és „indulatorkán” kezdődött az országban. A kormányzati kampány olyan rombolást végez a társadalomban, aminek hosszú távú, egyelőre még beláthatatlan következményei lesznek – jelentette ki.

A független képviselő másik témára áttérve együttérzését fejezte ki a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrök felé, akiknek gyors felépülést kívánt. Fontos lenne minél hamarabb tisztán látni a kérdésben, mert komoly spekulációkra, mindenféle gyanúsítgatásokra ad okot a hosszú ideig, közel két napig tartó hírzárlat – fogalmazott. Mindenkinek, a rendőrségnek és a kormánynak is a tisztánlátás az érdeke – közölte, ezért felszólította a kabinetet, a belügyminisztert valamint az ügy összes többi érintettjét, hogy minél hamarabb tájékoztassák a közvéleményt a részletekről.

Az MLP támogatja az Európai Unió és Kanada közti szabadkereskedelmi egyezmény (CETA) elfogadását, mert az mindkét félnek gazdasági növekedést hozhat – közölte végül egy újabb témára áttérve.

MTI