Fotó: MTI, archív, szerk.
Hirdetés

Fodor Gábor részt vett a Német Szabaddemokrata Párt, az FDP idei kongresszusán, ahol a német liberálisok vezetőivel folytatott kétoldalú tárgyalásokat a magyar belpolitikai helyzettel és az Európai Unió jövőjével kapcsolatban.

A Liberálisok elnöke többek között Christian Lindnerrel, az FDP elnökével, Karl-Heinz Paquéval, a Naumann Alapítvány új elnökével, Manfred Eisenbachhal, az FDP egyik legjelentősebb politikusával és a Naumann Alapítvány támogatói és baráti körének elnökével, valamint Frank Hoffmeisterrel, a párt kül- és biztonságpolitikai munkacsoportjának a vezetőjével egyeztetett az Európai Unió jövőjéről, az illiberalizmus európai térnyeréséről, az illiberális politika elleni küzdelemről, a Naumann Alapítvány magyarországi jelenlétéről, valamint az európai és a német liberálisok várható szerepléséről az idei EP-választásokon.

Fodor Gábor a német liberális párt vezetőivel egyetértett abban, hogy a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE-pártcsalád) lehet a májusi választások egyik legnagyobb győztese – álmodoznak Fodorék. Hiszünk abban, hogy az illiberális politikusok és a populista politika térhódításának ellenére (vagy éppen azért) Európának még nagyobb szüksége van a józan és a szabad gondolkodásra, az európai, demokratikus értékrendre és a jogállamiságra az európai politikában. Mi ezért dolgozunk az ALDE-pártcsalád tagjaként – zárul a közlemény.