Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke Facebook-oldalán egy videóban jelentette be, idén is ott lesz a Budapest Pride rendezvényein.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Fotó: MTI, archív

„Minden évben el szoktam menni a Pride megnyitójára, és ha tudok, egyéb más rendezvényeken is ott vagyok. Idén is így lesz, szeretnék néhány rendezvényekre elmenni. Az ügyet szimbolikusan is fontosnak tartom: én szeretnék egy olyan Magyarországon élni, ahol békében élünk egymással, ahol a szó nemes értelmében toleránsak vagyunk, ahol senkinek nem kell bujkálni és szégyenkezni azért, mert valamilyen, valamilyennek vallja magát: akár heteroszexuálisnak, akár homoszexuálisnak. Mindenki úgy tudjon létezni, ahogy szeretne.” A videóban a pártelnök kifejti, milyen szerinte a nyitott, toleráns társadalom. Fodor Gábor azt szeretné, ha Magyarország is ilyen lenne.

Holnap indul a Budapest Pride!

Természetesen idén is ott leszek a Budapest Pride rendezvényein!

Gepostet von Fodor Gábor am Donnerstag, 29. Juni 2017

Fodor Gábor egyúttal kifejezi abbéli reményét, hogy ez a rendezvény közelebb visz ehhez a társadalmi eszményhez. Reméli, hogy „sokan leszünk, jó néhányan, akik hitet teszünk amellett, hogy nem illiberális államra van szükség, hanem egy nyitott, befogadó Magyarországra.”

demokrata.hu