A programra tartalmi és személyi okok miatt mondtak nemet. A szabad demokraták elmennek az MDF által kezdeményezett ellenzéki találkozóra is, amelyen szintén a szakértői kormányról akarnak tárgyalni.

Fodor Gábor arra az újságírói kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc vezetheti-e a szakértői kormányt, határozott nemmel válaszolt. A politikus nem zárta ki az előrehozott választások lehetőségét sem, de csak abban az esetben, ha a szakértői kormányról nem tudnak megegyezni a pártok.

Az MSZP regionális frakcióüléséről sietve távozó miniszterelnök nem kommentálta az SZDSZ döntését, a szocialisták azonban egyelőre kitartanak Gyurcsány Ferenc mellett. A párt budapesti elnöke azt mondta: a liberálisok álláspontjáról érdemben nem tanácskoztak, azzal kapcsolatban még nem született döntés. Burány Sándor nem tud elképzelni egy Gyurcsány Ferenc nélküli szakértői kormányt.

„Az MSZP politikája eddig is világos volt ebben az ügyben, van programunk, van miniszterelnökünk, természetesen minden javaslatot érdemben fogunk kezelni. Jövő héten hétfőn frakcióülésen ha kell, vagy kedden az országos elnökség ülésén, én személy szerint most nem tudom azt elképzelni, hogy Gyurcsány Ferenc nélkül egy szakértői kormány alakuljon, mert az SZDSZ ezt kéri.” – jelentette ki a hírTV-nek Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke.

A Fidesz továbbra is előrehozott választásokat sürget, szóvivőjük szerint Gyurcsány Ferencnek végre be kell látnia, hogy távoznia kell a hatalomból. Csak ez vezetheti ki az országot a válságból. Szijjártó Péter azt mondja: Magyarországnak nincs több vesztegetni való ideje, az embereknek minél előbb vissza kell kapniuk a jövőről szóló döntés lehetőségét.

(hírTV)