Fotó: MTI, archív
Fotó: MTI, archív
Hirdetés

Fodor Gábor a tegnapi osztrák alkancellári látogatást és a nemzetközi sajtótájékoztatón elhangzottakra reagált a maga sajtótájékoztatóján.

Vallási szekta vezetőjeként nyilvánult meg Orbán Viktor a Magyar Liberális Párt értékelése szerint. Fodor Gábor azt írta Facebook-oldalán élő videója mellé:

„Orbán Viktor az EP-kampány finisében végérvényesen szakított az európai értékekkel, a néppárti politikával és nyíltan az európai szélsőjobboldaliak és populisták pártjára állt. A magyarok többsége azonban kiáll az európai értékek és az európai közösség mellett. Nem hagyhatjuk, hogy hazánk az európai szélsőjobb és a populisták martalékává váljon. Közös erővel kell megállítanunk Orbán Viktort, mert az ő politikája csak Európa széteséséhez vezethet!”

Fodor Gábor liberálisként mindig megszólítva érzi magát, ha Orbán Viktor „a liberális értékeket” támadja – hangsúlyozta a pártvezető.

A Liberálisok vezére úgy látja, veszélyes fordulatnak lehetünk szemtanúi, a „pávatáncon” már túl vagyunk.

Fodor szerint Orbán Viktor tegnap megtámadta az Európai Néppártot. Fodor Gábor kijelentette:

„Az, amit elmondott a miniszterelnök, az a vízió, amiről beszélt, ez inkább egy vallási szekta vezetőjének a megnyilatkozásaira emlékeztet, mint egy politikusi megnyilatkozására.”

A Liberálisok vezetője szerint hamarabb fog kiürülni Magyarország, mint hogy Európa iszlamizálódjon, Orbán Viktor tévúton jár. Fodor Gábor azt hangsúlyozta kioktató stílusban, hogy Orbán Viktornak mint az ország miniszterelnökének az ország érdekeit kellene szem előtt tartania.

„Nem vallási típusú vezetésre, hanem világi vezetésre van szükség, és abban egyértelműen az unió mellé kell letenni a voksot”

– jelentette ki. Fodor azt is igyekezett hangsúlyozni, a liberálisoknak is fontos a család.