Fotó: Vermes Tibor/Demokrata
Hirdetés

Szabó László szerint „az, hogy valaki ezt a szót a hülye szinonimájaként használja, az egyszerű emberi tahóság, közéleti, politikai személytől ilyet hallani pedig visszataszító.”

Kiemelte: éppen az a célja minden normális embernek ebben az országban, hogy az, hogy valaki fogyatékosként éli az életét, ne hasson negatívan az ő helyzetére.

– Azon küzdünk, hogy a fogyatékos emberekre ne problémaként, hanem erőforrásként tekintsenek. Ők is rendelkeznek képességekkel, nem azt keressük bennük, ami nincs meg, hanem annak örülünk, ami megvan. Innen kell ránézni a dologra, a másik irányból nem lehet. Amit Márki-Zay szavai is tükröznek, az a megközelítés elfogadhatatlan – fogalmazott Szabó László.

– Minden idők legjobb eredményét érték el öt hónappal ezelőtt a magyar paralimpikonok, ezek után ilyet nyilatkozni felháborító – emlékeztetett Szabó László. Mint mondta, fogyatékosnak lenni nem annyit jelent, mint vesztesnek lenni.

Korábban írtuk

Szerinte Márki-Zay mondata derékba töri ezt a szlogent, azt sugallja, hogy aki fogyatékossággal él, az a vesztes oldalhoz tartozik.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.

„Szégyen!” – siket képviselők reagáltak Márki-Zay minősítésére

A fogyatékossággal élőket képviselő szervezetek sok éves munkája nyomán ma már a fogyatékos szó önmagában nem is használatos – emelte ki a Magyar Nemzetnek nyilatkozó két képviselő, akiket Márki-Zay Péter vasárnap esti kijelentéséről kérdeztek. Kósa Ádám szerint önmagában a fogyatékos megmaradt szitokszónak, amit a közbeszédben eddig szerencsére senki nem használt. Tapolczai Gergely rámutatott: a pozitív folyamatnak hatalmas kárt okozhat, ha egy miniszterelnök-jelölt így minősíti politikai ellenfeleit.

MAgyar Nemzet