A Népligeti felüljáró az Üllői út és a Könyves Kálmán körút találkozásánál. MTVA/Bizományosi: Róka László
Hirdetés

Szakmai szinten felmerült a népligeti felüljáró teljes elbontásának lehetősége – olvasható honlapjukon. A kérdésben a lap megkeresésére a Főpolgármesteri Hivatal konkrétan nem reagált, de azt megerősítette, hogy a Budapesten az Üllői út forgalmát a Könyves Kálmán körúton átvezető műtárgyról az állapota miatt részletes vizsgálat készül az idén, amelyet a Budapest Közút Zrt. végeztet. Azt is jelezték, hogy a műszaki felmérés sokrétű, így kiterjed arra, hogy a felüljáró milyen mértékben terhelhető, hogy az esetleges felújítása során milyen beavatkozásokat kell elvégezni, illetve, hogy ezek elvégezhetők-e a jövőbeni fennmaradása érdekében.

A főváros reakciójából az is látszik, hogy a vizsgálat eredményének tükrében valóban életbe léphet az az opció, hogy felújítás helyett megszüntetik az 1978 decemberében átadott népligeti felüljárót.

Ha a jelenlegi városvezetés végül azt a döntést hozza, hogy felszámolja a népligeti felüljárót, az számottevően érződni fog a forgalom alakulásában, amely már eleve tűréshatáron mozog – részben más, nem kellően átgondolt közlekedéstechnikai intézkedések következményeképpen – a belvárosban. Erre azonban megoldást jelentene a kormány által favorizált, de a főváros részéről nem támogatott Galvani híd megépülése. Becslések szerint ha megvalósulna a projekt, az napi 8000 járművet szívna ki az Üllői útról.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Világgazdaság honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk