Az utóbbi időben a dán menekültpolitika szigorításai azt jelzik, hogy Dánia nem akar visszafordíthatatlan helyzetbe kerülni. Vannak előttük rossz példák, hiszen Franciaország, Nagy-Britannia és Svédország, valamint kisebb mértékben Németország is bekerült már ebbe a folyamatba. Földi László biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt az utóbbi időszak fejleményeiről.

Hirdetés

A szakértő szerint a dánok helyesen mérték fel, hogy általánosságban a migráció, valamint azon belül különösen az illegális migráció a jóléti társadalmak romba döntését eredményezi, mivel sok bevándorló nem akarja kivenni a részét a közteherviselésből, és megelégszik a segélyekkel.

A friss hírek arról szólnak, hogy Franciaországban a migránsnegyedekben már rendőrökre vadásznak, kiplakátolják a képeiket, és vérdíjat tűznek ki rájuk.

Ezzel párhuzamosan azonban elindult az ellenállás is, ezer katona, illetve rendőr, köztük leszerelt tábornokok is aláírták az a nyílt levelet, amelyben arra figyelmeztetnek, hogy Franciaország a polgárháború felé sodródik.

A helyzet emlékeztet Laurent Obertone Gerilla – Franciaország végnapjai című regényének eseményeire.

A biztonságpolitikai szakértő véleménye szerint ezt a folyamatot már évekkel ezelőtt is látni lehetett, annak ellenére, hogy korábban a társadalom nem érzékelte, a politikusok pedig nem akarták észrevenni a veszélyt.

Korábban írtuk

„Gyakorlatilag Európa átalakítása folyik. Ennek egy része az őrült formájú bevándorlás, ami fel fogja emészteni a társadalmak megszokott rendjét”

– hangsúlyozta Földi László.

A teljes cikket a Hirado.hu oldalán, valamint IDE kattintva olvashatja.