A rémhírként terjedő információról, amely a Váralja Szövetség birtokába került, mára bebizonyosodott, hogy valóság – tudták meg Budapest II. kerületének építésügyi irodavezetőjétől. Nagy Péter elmondta: értesüléseikkel ellentétben az ingatlan műemlék, továbbá azon hír sem bír valósággal, amely szerint nyolcszintes üvegépület kapna helyet a Radetzky-laktanya helyén. (A szövetség birtokába került látványterveken összesen hét szintet lehet összeszámolni.)

Azt is megtudták, hogy a tervek az érvényes szabályoknak és előírásoknak megfelelnek, azokat az illetékes tervtanács is elfogadásra javasolja. Ugyanakkor többet nem sikerült megtudniuk, ugyanis a további részletek már a KÖH (Kulturális Örökségvédelmi Hivatal) hatáskörébe tartoznak, akiket ezúttal sem tudtak elérni.

Egyelőre tovább próbálkoznak a kapcsolatfelvétellel, végső esetben személyes felkeresést helyeznek kilátásba.

A Váralja Szövetség – a látványtervek birtokában – a tervek teljes elutasítója. A tervezett épület ugyanis megbontaná a tér műemléki jellegét, elnyomná az egykori épület dominanciáját, továbbá tömegével kiemelkedne a budai Duna-part klasszicizáló épületeinek sorából. További súlyos tényezőnek tartják, hogy az építkezéssel potenciális zöldfelületek tűnnének el.

A szervezet sürgős lépéseket tervez az épület megmentéséért. Elsőként egy civil kerekasztal-tárgyalást hívnak össze, ahol létrehoznak egy riadóláncot a Radetzky-laktanya megmentésére.