Helyreigazítás

A 2021. január 20-án „Folyamatos belháború a Gyurcsány-szövetséges Jobbikban” címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Jobbik Ifjúsági Tagozata levelet intézett a párt elnökségéhez, amelyben azt követelte, hogy a párt vezetése távolítsa el Béres Ferenc Attila kommunikációs igazgatót.


Egyre nagyobb feszültségek terhelik a Jobbikot annak a legszélsőségesebb balliberális propagandától már semmiben sem különböző útszéli stílusú kommunikációja miatt.

Megtudtuk: nemrég a Jobbik Ifjúsági Tagozata ultimátumszerű levelet intézett a Gyurcsány vezette szivárványkoalícióba betagozódó párt elnökségéhez. A Keresztesy Gergő vezette testület azt követelte, hogy a párt vezetése azonnali hatállyal távolítsa el Béres Ferenc Attila kommunikációs igazgatót.

Fotó: képernyőkép, Facebook
Béres Ferenc Attila egy 2018-as Jobbik-kampányvideóban
Hirdetés

A határozott felszólítás hosszú folyamat eredménye volt, a balratolódás ellenére a pártban maradtak közül is egyre többen torkig vannak a primitív szociális uszítással és az eredeti értékekkel ellentétes gyűlölködő, gyalázkodó hangnemmel, aminek legutóbbi botrányos példája volt a Donald Trump és Orbán Viktor támogatóit szándéka szerint pellengérre állító fotómontázs, melyen feszületet a kezükben tartó emberek láthatók.

Ez a szélsőséges keresztényellenesség még Vona Gábornak is sok volt, nyilvános kifakadásban adott hangot felháborodásának: „most tényleg a feszület meg Jézus a legnagyobb probléma a NER-rel? (…) Ez a Jobbik problémája? Szégyellem magam, és örülök, hogy nem vagyok most köztetek. Ez gyalázat. Balról előzzük a DK-t… (…) ez egy utolsó proli uszítás (…) vállalhatatlan.”

A párt kommunikációs igazgatója, vagyis a hivatalos megszólalásokért, üzenetekért felelős Béres Ferenc Attila a Zsúrpubi nevű internetes bulvároldal kiadójának igazgatója is. A primitív heccportálra jellemző, hogy „Orbán Viktor tenyésztőasszonyaként”, másutt „szülészügyi miniszterként” emlegeti Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert, aki a gátlástalan gyűlölettől fűtött propagandaoldal szerint „arról beszélt, hogy a nőnek azért mégiscsak inkább teljesítenie kéne azt a bizonyos ellési minimumot, amit Kövér László és Kovács Ákos már évekkel ezelőtt követelt.” Fontos tudni, hogy mindez szerző megjelölése nélkül jelent meg, vagyis a szerkesztőség hivatalos, egységes álláspontjának minősül.

Korábban írtuk

A Jobbik Ifjúsági Tagozatának Béres Ferenc Attila eltávolítását követelő határozott felszólítását értesüléseink szerint Jakab Péter a párt elnökségének hétfői ülésének napirendjére sem akarta venni, sőt, mivel eleinte a nyilvánosság elé kerülő nyílt levélnek vélte a belső használatra szánt állásfoglalást, megpróbálta elfojtani a Vona által is vállalhatatlan, utolsó proli uszításként azonosított, mára uralkodóvá vált kommunikáció felháborodott kritikáját. Az elnökség egyik tagja, Potocskáné Kőrösi Anita támogatásával azonban végül a pártot vezető testület elé került a dokumentum. Potocskáné egyébként elhárította érdeklődésünket, akárcsak Keresztesy Gergő, az Ifjúsági Tagozat elnöke.

Fotó: Parlamenti közvetítés

A forrongás következtében Béres Ferenc Attila magyarázkodásra kényszerült, úgy tudjuk, lényegében munkatársaira kente a felelősséget. A pártelnökség viszont nem távolította el pozíciójából, vagyis az IT legfőbb követelése nem teljesült. A feszültség tehát továbbra is megmarad, és mivel a Jobbikban közismert Jakab Péter pártelnök gyanakvó és bosszúálló természete, borítékolhatóan újabb és újabb belső összecsapások következnek az elveit megtagadó, népszerűségét tekintve rohamosan zsugorodó, hitelességét rég elvesztett szervezetben, mely így tovább forgácsolódik.