Fotó: MTI/Kiss Dániel
Hirdetés

Menekült az, aki háborús körülmények miatt kénytelen elhagyni hazáját, ezért törvényes eljárás keretében segítséget kér más országokban. Aki tudatosan megkerüli a jogszerű menekültkérelem beadását, eltitkolja kilétét, ráadásul erőszakkal akar behatolni valamely ország területére, az fogalmilag nem menekült, hanem támadó, akivel szemben védekezni jog és kötelesség. Ezen axióma figyelembevételével érdemes megítélni a balliberális propagandisták manipulációját, amellyel a valóság teljes figyelmen kívül hagyásával menekülteknek nevezik a hódítókat.

Évente duplázódás

Az illegális migráció nemhogy nem csökkent, hanem új lendületet vett az elmúlt években. 2015-ben 411864 idegen gázolt át hazánkon. Hogy Magyarország helyesen cselekedett, amikor műszaki határzárral állított akadályt a migránsok elé, bizonyítja, hogy egy évvel később jelentősen megcsappant az úgynevezett balkáni útvonalon hazánk felé tartók száma, mindössze 19071 főt rögzített a statisztika. 2017-ben ennél is kevesebben, 13652-en jöttek, 2018-ban pedig mindössze 6497 illegális migráns került a hatóságok látókörébe.

Aki azonban azt hitte, fellélegezhetünk, tévedett. Ezután évről évre látványos emelkedésnek indult az érkezők száma. 2019-ben 17171, 2020-ban 45099, 2021-ben 116749, tavaly pedig 274534 illegális migráns ostromolta a déli végeket. Vagyis 2018 óta minden évben duplázódik a feljegyzett mennyiség az előző esztendőhöz képest, a 2022-es statisztikából pedig az a riasztó tény olvasható ki, hogy tavaly több idegennel szemben kellett intézkedni, mint a megelőző hat évben összesen! A leginkább embert próbáló hónap október volt, akkor 44245 illegális migránst vettek lajstromba a határvédők, ez havi rekord volt 2015 októbere óta. Október 19-én egyetlen napon 2504 főt rögzített a statisztika. Hangsúlyozzuk, hogy ezen adatok kizárólag a déli határt támadó idegenekre vonatkoznak, az Ukrajnából és Kárpátaljáról érkezett valódi menekültek nincsenek benne!

Megmutatjuk a valóságot

Lapunk 2015 óta folyamatosan nyomon követi az eseményeket. Helyszíni riportjainkban rendszeresen beszámolunk a helyzet súlyosbodásáról. A Demokrata írta meg elsőként, hogy az illegális migránsok alagutakat ásnak a műszaki határzár alatt. A balliberális propaganda gúnyolódott ezen, földikutyák művének tulajdonítva a járatokat, ám a rendőrség megerősítette lapunk információjának hitelességét. Arról is rendszeresen beszámoltunk, hogy az idegenek elsöprő többsége katonakorú, életerős fiatal, általuk mondott származási országaikban – többek között például Indiában, Bangladesben, Marokkóban, Pakisztánban – pedig béke honol. A Demokrata közölt elsőként fényképet eldobált személyi iratokról, bizonyítva, hogy az érkezők tudatos rosszhiszeműséggel titkolják el kilétüket. Lapunk tehát alapjaiban döntötte romba az ártalmatlan menekültekről szóló balliberális mítoszt.

Korábban írtuk

Így azt is megírtuk, hogy az illegális migránsok egyre erőszakosabbak. Már 2020 őszén megesett a Kapuvárhoz közeli Vitnyédnél, hogy egy állig felfegyverzett német állampolgárságú embercsempész, hogy ne kerüljön rendőrkézre, felrobbantotta magát.

A csempészek és az illegális migránsok az ország egész területén felbukkannak Biatorbágytól Vácig, Komáromtól Szegedig, Tatabányától Szombathelyig, Bátaszéktől Zsámbékig, Nagyoroszitól Budapestig, Zalaegerszegtől Sopronkövesdig, Szekszárdtól Bajáig – lehetne sorolni. Amerre járnak, egyre kirívóbb az erőszakosságuk.

Ámokfutóktól a belső ellenségig

Tavaly például január 6-án a Sopronhoz közeli Harkán egy Ausztria felé száguldó autó vezetőjét szólította fel megállásra egy rendőr az úttestre kilépve. A sofőr a magyar egyenruhásra rántotta a kormányt, ezek után a rendőr járőrtársa többször rálőtt a száguldó járműre. Az autó végül Ausztria területén landolt, ott fogták el az egyiptomi sofőrt és 30 illegális migránst.

Január 15-én hajnalban az Ásotthalomhoz közeli Ruzsa térségében honvédek akartak megállítani egy autót, a sofőr erre a katonák felé vette az irányt. Az egyik honvéd több célzott lövést adott le a kocsi kerekeire, így sikerült megfékezni az ámokfutót.

Két nappal később Monyorókerék térségében egy autó nagy sebességgel áthajtott Ausztriába, ám elakadt. Moldáv sofőrje rálőtt az osztrák rendőrökre, és visszamenekült Magyarországra. A 25 éves bűnözőt két nappal később Körmenden fogták el.

Az év második felében már a lövöldözés is mindennapossá vált elsősorban a Szabadkától északra található úgynevezett makkhetesi erdőben. Az embercsempészetet a terepen levezénylő bűnbandák főleg egymással keverednek rendre tűzharcba, de júliusban a szerb rendőrökre is rálőttek, ahogy több esetben a határon is átlőttek, magyar rendőröket és honvédeket fenyegetve. A fegyverropogás mindennapossá lett Horgos és Martonos közelében is, sőt, az Ásotthalom környéki erdőkben is volt rá példa, amint arról a Demokrata helyszíni riportban beszámolt. Az illegális migránsok az itteniek vagyonát sem kímélik, feltört és gondatlanságból felgyújtott tanyák sokasága jelzi barbár pusztításukat; egy ilyen tanyát lapunk is bemutatott tavaly ősszel.

A bűnözők leleményessége nem ismer határt, a határvadász-alakulatok felállításának hírére egyenesen megpróbáltak beépülni az önkéntesek soraiba, hogy belső információk birtokában könnyítsék meg a hódító idegenek átjuttatását a műszaki záron. Szerencsére a próbálkozás sikertelen maradt.

Az erőszak ugyanakkor továbbra is mindennapos a csempészek és az illegális migránsok körében. November 4-én egy nyírbátori őrzött szálláson egy 28 éves szír illegális migráns lefejelte, majd ököllel megütötte az esti létszámellenőrzést végző rendőrt. November 16-án Budapesten az M5-ös bevezetőn többször is rálőttek az embercsempészek az őket üldöző rendőrökre.

Fotó: MTI/Donka Ferenc
Összeroncsolódott személyautó Jászszentlászló külterületén 2023. január 9-én kora hajnalban. Az autó az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán haladt, amikor igazoltatni akarták a járőrök. A jármű azonban a rendőrök többszöri jelzése ellenére nem állt meg, hanem az 5402-es számú útra hajtva egy kanyarban lesodródott az útról és felborult. A sofőr a helyszínen meghalt. Az autóban nyolc külföldi tartózkodott, akik valamennyien megsérültek

Karácsony utánra is jutott erőszakos támadás. December 27-én 21 óra körül Biatorbágy vonalában az M1 autópályán a járőröző rendőrök egy lengyel rendszámú kisteherautót akartak ellenőrizni. A grúz sofőr nem állt meg, menekülés közben Budaörsön három, Budapesten a Budakeszi úton, az Attila úton és a Szilágyi Erzsébet fasorban hét autónak ütközött neki, sőt, még egy rendőrautóra is ráhúzta a kormányt. Végül a főváros I. kerületében, az Attila út és a Krisztina út kereszteződésénél sikerült véget vetni az ámokfutásnak. A bűnöző megpróbált elszaladni, de az egyenruhások elfogták.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint tavaly összesen 269 esetben ért támadás rendőröket vagy honvédeket illegális migránsok, illetve embercsempészek részéről. Nagyjából másfél naponta.

Az illegális migráció 2022-es hazai krónikájából felvillantott pillanatképekből kitűnik, hogy a tervezett illegális bevándoroltatás olyan kihívás, ami hosszú évekig, akár évtizedekig állandó készültségre és védekezésre kényszeríti Magyarországot. Ezért is borzasztóan rossz üzenete van annak, hogy a Társaság a Szabadságjogokért nevű Soros-kommandó nyomására „közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése” ürügyén pénzbírsággal sújtottak két ásotthalmi mezőőrt, Nagy Sándort és Szalma Tamást, akik emberfeletti erőfeszítéssel működnek közre a helyik életének és vagyonának védelmében, mintaszerű együttműködésben a rendőrséggel. Ez az eset is bizonyítja, hogy az illegális migráció kapcsán nemcsak a kívülről érkező támadókkal, hanem az őket különböző módokon segítő belső ellenséggel is meg kell küzdeni, amelynek csápjai, úgy tűnik, az igazságszolgáltatásra hivatott szervekig érnek.

Idén már halálos áldozatot is követelt az embercsempészek ámokfutása. Hegyeshalomnál két embercsempész is szalagkorlátnak, illetve másik járműnek ütközött január 6-án, illetve 7-én. Január 5-én Táborfalván rohant fának egy illegális migránsokat szállító autó, utasai közül többen súlyos és életveszélyes sérüléseket szenvedtek. Január 9-én Jászszentlászló külterületén felborult egy száguldó migránstaxi, vezetője életét vesztette.