Folyamatosan felértékelődik az állatorvosi tevékenység, ezért magas színvonalú, komplex elméleti és gyakorlati oktatásra van szükség, olyan világszínvonalú képzésre, mint amilyent a budapesti Állatorvostudományi Egyetem nyújt – mutatott rá a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Állatorvostudományi Egyetem doktorrá avató és diplomaosztó ünnepségén. 

Fotó: shutterstock.com, illusztráció
Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Nagy István kiemelte: a XXI. században az állatorvosoknak nemcsak a gyógyításban és az egészségmegőrzésben, hanem az élő természeti környezet megőrzésében, az élelmiszer-biztonság megteremtésében is tevékeny részt kell vállalniuk. Emellett helyt kell állniuk a nagyüzemekben csakúgy, mint a családi gazdaságokban és a kisállatok állatgyógyászati feladatainak ellátásában. 
    
Hozzátette: különösen fontos az élelmiszer-biztonság garantálása, ez társadalmi elvárás. A járványok megelőzése és leküzdése szintén alapvető állategészségügyi és gazdasági érdek, egyes állatbetegségek a járványvédelmi intézkedések ellenére is jelentős gondokat okozhatnak, mint például most a madárinfluenza – mondta az államtitkár.

MTI