Fotó: képernyőkép, YouTube
Hirdetés

Egy májusi videójában például ezt mondta:

– A következő kérdés az, hogy Gyurcsány kormánya alatt volt-e korrupció? Igen, volt korrupció, a független ellenzéki sajtó fel is tárta. És, hogy ebben a korrupcióban személyesen Gyurcsány Ferenc érintett volt-e? Hát erre én sem tudok semmit mondani, hiszen nem tudok erről. Ha engem kérdeznek, akkor én azt gondolom, hogy az őszödi beszéd az egy szembenézés volt az akkori szocialista pártnak a hibáival, tehát, ha úgy tetszik arra utal, hogy Gyurcsány Ferenc ezekkel ellentétesen, ezeket kritizálva szólalt meg – mondta, mintha az őszödi beszéd nem a közös hazugságokról szólt volna, és mintha 2006 után nem kormányzott volna (legalább) ugyanolyan rosszul a baloldal, mint előtte, amikor „elk.rták” és „nem csináltak semmit”.

Később Gyurcsánnyal kapcsolatban így folytatta:

– Őszintén azt gondolom, hogy volt annyi pénze, hogy nem szorult rá semmilyen korrupcióra. Tehát személy szerint Gyurcsány Ferenc nem – fogalmazott Márki-Zay Péter, mentegetve az országot a csőd szélére juttató kormány miniszterelnökét.

Mint azt megírtuk: a Spirit FM Beszóló című, október eleji műsorából kiderült, hogy Márki-Zay már a közel egy évvel ezelőtt folytatott beszélgetésük során leszögezte Gyurcsány Ferencnek:

„elnök úr, könyörgöm, azért dolgozom, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen”.

Később hozzátette:

„a DK-ból akkor lesz kormánypárti, és nem ellenzéki frakció, hogyha még a DK-s szavazók is rám szavaznak”.

Márki-Zay egy idén februári YouTube-videójában is úgy igyekezett bevágódni a baloldal vezetőjénél, Gyurcsány Ferencnél, hogy összefogást sürgetett vele.

– Tehát, kérem szépen, nincs mese, a pártok meg a civilek nem civódhatnak, össze kell fogni Gyurcsánnyal, Jobbikkal, cigányokkal, zsidókkal, mindenkivel össze kell fogni – mondta.

A hódmezővásárhelyi polgármester a Dobrev Klárával folytatott RTL-es „vitája” során maga vallotta be azt is: baloldali politikát folytatna miniszterelnökként.

– Azt gondolom, hogy kellően meggyőződhettek arról, hogy bárki is legyen Magyarország miniszterelnök-jelöltje, egy olyan közös programot fog végrehajtani, amelyben a baloldali programelemek és a zöld elemek, sőt a liberálisoknak kedves, fontos pontok is megvannak. Szó sincs arról, hogy egy konzervatív kormány alakulna Magyarországon – mondta Márki-Zay Péter, aki mostanában füstös szobákban egyeztet Gyurcsánnyal…

Korábban írtuk