Hirdetés

Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán azt írta, Magyarország nem akar belekeveredni ebbe a háborús konfliktusba, de minden segítséget megad az arra rászorulóknak, „hiszen mindenki a hazáját, az otthonát hagyja maga mögött ezekben a nehéz napokban”.

Közölte: a gyorsabb átjutás érdekében már mind az öt magyar-ukrán határátkelőhely szünet nélkül működik.

„Miközben az Ukrajnával közös lengyel, szlovák és román határszakaszokon a belépésre akár 20-24 órát is várni kell, addig a magyar határátkelőhelyeken a reggeli adatok szerint maximum egy óra a várakozási idő” – jegyezte meg.

Hozzátette: a határátkelőhelyek közelében a karitatív szervezetekkel külön „Segítségpontokat” alakítanak ki, ezek kijelölése már zajlik és rövidesen megkezdik működésüket.

Korábban írtuk

Itt nemcsak élelmiszerrel és információkkal látják el a segítséget kérőket, de a kormányhivatalok munkatársai is jelen lesznek, akik közigazgatási és szükség esetén oltással kapcsolatos ügyekben is segítenek. A segítséget kérőket igény esetén a rendőrség, illetve egyházi/karitatív önkéntesek busszal szállítják ide.

„Mindenkinek segítenie kell a háború áldozatait. Mi, magyarok első helyen Kárpátalját és az ott élő magyarokat akarjuk segíteni” – tette hozzá Szentkirályi Alexandra.


Rengetegen tartanak nyugat felé. A közösségi oldalakon keringő, szombaton készült fotó szerint óriási a kocsisor Ungvár irányába…

Forrás: internet