Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Soros-egyetem folytatja a hisztériakeltést, mert abban érdekelt – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdán az MTI-vel.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A tárca közleményében hangsúlyozták, hogy a kormány álláspontja változatlan: „Magyarország jogállam, a törvény mindenkire és minden egyetemre, a Soros-egyetemre is egyformán vonatkozik”. 

A kormány már több Európán kívüli egyetem magyarországi működéséről írt alá megállapodást a felsőoktatási törvénynek megfelelően, „egyedül a Soros-egyetem körül folyik a hisztériakeltés” – írták. 

Úgy fogalmaztak, „tudjuk, hogy a Soros-egyetem korábban nem folytatott oktatási tevékenységet az Egyesült Államokban”. „Azt is tudjuk, hogy a Soros-egyetem amerikai +kampusza+ egy faház, a szintén Soros Györgyhöz kötődő Bard College területén, amelynek magas rangú vezetője azt mondta, hogy a Soros-egyetem kurzusait nem az Egyesült Államokban oktatják, szó szerint ez hangzott el: +itt nincs semmi+” – olvasható a közleményben.

A KKM szerint az, ami a CEU-val kapcsolatban zajlik, „egy Soros-féle politikai blöff, egy befolyásolási kísérlet”. Emiatt magyarázatot várnak a CEU-tól – áll a tárca közleményében.