A teljes átláthatóság érdekében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elkötelezett a nyilvánosság pontos tájékoztatása mellett a magyar-kínai együttműködéssel kapcsolatban, a nemzetgazdasági érdekek messzemenő figyelembe vételével. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szervezeti keretein belül működő Magyar-Kínai Gazdasági Kapcsolatokért felelős Kormánybiztosság a transzparencia érdekében az együttműködési keret-megállapodások nyilvánosságra hozható adatait Wen Jiabao, a Kínai Népköztársaság miniszterelnökének magyarországi látogatásakor, azok aláírásának napján, 2011. június 25-én hozzáférhetővé tette a kormany.hu honlapon.

Mivel nemzetközi szerződésekről van szó, tartalmazhatnak olyan pontokat, amelyek csak a másik fél jóváhagyását követően, a kölcsönösen elfogadott feltételek mellett hozhatók nyilvánosságra. A szerződések egyes pontjainak közreadása sértheti a magyar nemzetgazdaság érdekeit is.

A szerződések további részleteinek nyilvánosságra hozataláról jelenleg is folyamatosan zajlanak a kétoldalú egyeztetések. A szerződések szövegébe ugyanakkor minden arra jogosult személy betekinthet. A mai napon a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ezt a lehetőséget biztosította Schiffer Andrásnak, a Lehet Más a Politika frakcióvezetőjének, akit Mendelényi Dániel, a Magyar-Kínai Gazdasági Kapcsolatokért felelős Kormánybiztosság vezetője személyesen tájékoztatott.