A Fidesz szerint a „Soros-listások” az Országgyűlés Költségvetési bizottságában akarták folytatni a színjátékukat, ezért kormánypárti képviselők nem vettek részt azon.

Fotó: MTI (archív, illusztráció, szerk.)

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt nem volt határozatképes az Országgyűlés költségvetési bizottságának szerdai ülése, amelyen a gyermekek otthongondozási díjáról és a letelepedési kötvényprogramról tárgyaltak volna az ellenzéki képviselők.

A Fidesz reagálásában azt írta: álságos és kétszínű, amit csinálnak. Amikor decemberben dönteni kellett az ápolási díjról, akkor egyáltalán nem érdekelte őket sem a beteg gyermekek, sem az őket ápoló szüleik sorsa, nem szavazták meg az ápolási díj emelését és a gyermekek otthongondozási díjának bevezetését sem. 

A letelepedési kötvényprogramot is Soros megrendelésére támadják a Fidesz szerint, mivel a magyar kötvényprogram egyetlen vesztese maga Soros György. Mint írták, ő szívesen „nyerészkedett” volna azon, hogy finanszírozza Magyarország IMF-hitel törlesztését, de a magyar kormány más utat választott: lakossági devizakötvényekből és letelepedési kötvényekből fizették vissza a baloldal által felhalmozott adósságot.