Ez az eset egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a kisebbségi kormány visszaél a hatalmával – mutatott rá a politikus. A történteket ismertetve elmondta: a kormány nem tudta megbocsátani a hivatalnak és vezetőjének, hogy a Gyurcsány Ferenc érdekeltségi körébe tartozó Motim Zrt.-nek egy, csaknem nyolc kilométeres vasúti pályát nem adott át, illetve a közelmúltban elutasította a Motim vasúti tevékenységére vonatkozó engedélyét. „Ezért a Magyar Vasúti Hivatalt meg kellett szüntetni, s Antal Dánielnek menni kellett” – fűzte hozzá a képviselő.

Fónagy rámutatott: a döntés azt mutatja, hogy aki a kisebbségi kormány ellen mer beszélni vagy tenni, azt elküldik, leváltják, ellehetetlenítik, vagy egyszerűen megszüntetik a munkahelyét. Világosan megüzenték: „ne nyisd ki a szád, ne merj ellene beszélni, ne menj Gyurcsány Ferenc érdekeivel szemben, mert pórul fogsz járni” – húzta alá Fónagy János, s leszögezte, hogy ez a módszer egy demokratikus államban teljes mértékben elfogadhatatlan.

A Fidesz politikusa kiemelte, a hivatal megszüntetése mellett semmiféle szakmai érv nem szólt, és tevékenységét az Európai Unió azon kevés magyar hivatalok közé sorolta, amely valóban az európai normáknak, a piacgazdaságnak, a nyitott egyenjogú üzleti feltételeknek megfelelően működik. A megszüntetés körüli aggályokat jól mutatja, hogy az Európai Bizottság is információkat kér Budapesttől – emlékeztetett a Fidesz szakpolitikusa.

(fidesz.hu)