Állatvédelmi kerekasztal ezúttal Győrben. Köszönöm Simon Róbert Balázs képviselő társamnak, hogy támogatásáról és az…

Posted by Ovádi Péter on Wednesday, January 13, 2021
Hirdetés

Ovádi Péter elmondta, hogy eddig négy egyetértési pillér alakult ki a megbeszéléseken. Az egyik ilyen pillér az ivartalanítási program fontossága, ennek folytatásáért helyben az önkormányzatoknak, civil szervezeteknek segítséget kell nyújtani.

A második pillérként említette, hogy a felelős állattatásról már óvodai, iskolai környezetben is beszélni kell a gyermekeknek, mert lényeges, hogy helyes képük legyen róla.

A harmadik, hogy az illegális szaporítók ellen fel kell venni a harcot, a telepeket fel kell számolni, mert a kóbor állomány nagy részben ezekről a telepekről kerül ki – folytatta.

Hozzátette, az egyik lefontosabb pillér, hogy a civil szervezetek támogatásában a személyi jövedelemadó felajánlható egy százaléka és a lakossági támogatások után az államnak is szerepet kell vállalnia, mert a civil szervezetek adják ma Magyarországon az állatvédelem gerincét.

Korábban írtuk

A miniszteri biztos kitért arra is, hogy Székesfehérvár és Zalaegerszeg után Győr a harmadik olyan város, ahol országjárása keretében megbeszélést folytatott a helyi hatóságok, civil szervezetek és önkormányzatok képviselőivel.

Győr és térsége az állatvédelmet tekintve jól áll, felkészült csapat foglalkozik az állatvédelemmel a hatóság, a civil szervezetek és az önkormányzat részéről – fogalmazott.

Simon Róbert Balázs, Győr és térsége fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy az állatok védelmének központi szerepe van az emberek életében.

Hozzátette, hogy a megyeszékhelyen és környékén mintegy harminc éve zajlik szervezetten az állatmentés. Több civil szervezet is működik, amelyek az állatvédelemmel eredményesen foglalkoznak.

Nagy Péter, a győri Emberek az Állatokért Alapítvány menhelyvezetője azt mondta, hogy az állatvédelemnek kezd rangja lenni a társadalomban. Az alapítvány menhelyén évente mintegy hatszáz állatot gondoznak, emellett csaknem háromszáz állat ivartalanításában segítenek.