Együttműködési megállapodást kötött a hazánkban működő 5 Agrárszakképzési Centrum és a Magyar Agrár- és Élettudományi…

Posted by Nagy István on Thursday, June 24, 2021
Hirdetés

Nagy István az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásakor hangsúlyozta, hogy az élelmiszereket minden nap elő kell állítani, a mezőgazdasági termelés nem vonulhat home office-ba.

A miniszter, aki egyben a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának tagja is, hozzátette, hogy a termelési körülmények egyre gyorsabban változnak, megdőlt az a régi tézis, miszerint a mezőgazdaságban megszerezhető tudás apáról fiúra száll.

A gyorsan fellépő kihívásokra egy-egy generáció már nem képes megtalálni a válaszokat. Csak a legkorszerűbb tudás segíthet – fűzte hozzá az agrártárca vezetője.

Nagy István elmondta, hogy új generáció küszöbén áll a mezőgazdaság, ezért is fontos a most aláírt együttműködési megállapodás, mert elősegíti a közép- és felsőfokú agrárképzés elméleti és gyakorlati tudásának javítását, a diákok életpályájának tervezhetőségét. A mezőgazdasághoz ma nélkülözhetetlen a fejlett, digitális technológia – tette hozzá Nagy István.

A miniszter kitért arra, hogy soha vissza nem térő lehetőségeket biztosít az agrárszakképzés becsatlakoztatása az agrár-felsőoktatásba. Hozzátette, hogy az aláírt együttműködés azt szolgálja, hogy gyorsan tudjanak válaszolni a kor kihívásaira, a megváltozott környezeti viszonyokra és gyorsan tudjon az ágazat alkalmazkodni a megváltozott fogyasztói szokásokhoz.

Korábban írtuk

Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának elnöke azt mondta, hogy a víz, az egészségügy és az élelmiszer lesz a jövő jó üzlete, ezért is fontos, hogy jól képzett, felkészült fiatalok kerüljenek az ágazatba. Hozzátette, hogy komoly gyakorlati lehetőséget biztosít az egyetem, mivel több mint 10 000 hektár haszonbérlettel rendelkezik és üzemekkel, műhelyekkel.