2007. április 6-án rendkívül kegyetlen módon kioltották Balla Irma debreceni önkormányzati képviselő életét. Korábban azt feltételezték, hogy a laptopjával verték agyon, a legutóbbi szakértői vélemény szerint azonban a gyilkos egy viperához hasonló fém ütőeszközt használt.

Balla Irma fiát egy évvel a tragédia után, idén áprilisban vették őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba helyezték. A gyanúsítás szerint nyereségvágyból végzett az anyjával.

A 29 éves férfiról azt mondták: állandó pénzzavarban volt, ami nem egyszer vitához vezetett közte és az édesanyja között. Mindez csak feltételezés. Tény viszont, hogy sohasem tett beismerő vallomást.

A legújabb szakértői vélemény a késő esti órákat határozza meg a gyilkosság időpontjaként. A védő szerint ez hozhat fordulatot az ügyben: ekkorra ugyanis van alibije Balla Irma fiának; Bagaméren szalonnasütésen vett részt.

Magyar György a Közbeszédben elmondta: az új orvos szakértői vizsgálatok a védelem álláspontját erősítik, mely szerint a fiú nem ölte meg az édesanyját.

Az ügyvéd szerint ilyen mértékű brutalitásra, mellyel ebben az ügyben találkoztak, egy hozzátartozó nem képes. Magyar egyebek mellett tagadta, hogy a fiatalember állandó pénzzavarral küszködött volna.

Az ügyvéd a jövőben szabadlábra helyezési kérelmet terjeszt majd be.

(Közbeszéd/dunatv.hu)