Az eseményen Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök örömét fejezte ki, hogy a Magyar Posta Zrt. idei karácsonyi bélyegein római katolikus templomok láthatók. Úgy fogalmazott, hogy e szent napok közeledtével az emberek megosztják gondolataikat, jókívánságaikat másokkal, erre pedig kiválóan alkalmasak a képeslapok és a bélyegek.

Bakati Gábor kifejtette, nincs a Magyar Postának még egy olyan terméke, mint a bélyeg, amely 150 éve változatlan formában van jelen a piacon. Szerinte a 205 forint össznévértékű bélyegsorozat mindkét darabja egy-egy mestermű.

A két címletű bélyegsorozat egyik, 90 forintos címletén az idén 75 éves nagykarácsonyi templom mellett hazánk legnagyobb kültéri betlehemének részlete látható. A másik, 115 forintos címleten a vörsi római katolikus templom épülete, mellette pedig a templomban évről évre megépített, legnagyobb európai beltéri betlehem részlete látható.

A bélyegképeken a karácsony feliratot és további díszítő motívumokat aranyszínű fóliával jelenítették meg. A bélyegeket Domé Eszter grafikusművész tervezte Hajdú József fotóművész képeinek felhasználásával. A sorozathoz tartozó alkalmi borítékon a bélyegeken is látható templomok vannak, az alkalmi bélyegző motívuma pedig az angyal.

(MTI)