Hirdetés

Az ellenzéki sajtóról süt a frusztráció, újságíróik nem fejtenek ki kritikát, hanem csak a „fikázás” megy, de olyan szinten, mintha valaki elkezdené azt magyarázni, hogy Messinek rossz a labdakezelése, vagy Ronaldónak milyen rossz a felsőteste – állapította meg Szarvas Szilveszter.

Boros Bánk Levente a helyszínen hallgatta meg a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen elhangzott kormányfői beszédet. M. Dobos Marianne felvetésére, amely szerint az ellenzék és sajtója mintha egy teljesen más beszédet hallott volna, a Médianéző ügyvezetője úgy reagált: azt látni, hogy egzisztenciális félelemmel küszködik az ellenzéki sajtó, hiszen a miniszterelnök által meghirdetett program pontosan arról szól, hogy „felvesszük a kesztyűt, eddig ti liberálisok uralkodtatok és most már nem”.

A politológus azt sem zárja ki, hogy az ellenzék egyszerűen nem értette meg Orbán Viktor tusványosi beszédét, hiszen azon a politikai oldalon nincsenek hozzászokva, hogy filozófiai mélységű kormányzás működjön.

Ugyan Gyurcsány 2004 előtt, amikor Medgyessy székére ácsingózott, még próbálkozott nagy újbaloldali cikkeket írogatni, de az egy eszköz volt, önreklám

– tette hozzá.

A Médianéző ügyvezetője abban látja a baloldal és sajtójának frusztráltságát, hogy nehezen dolgozzák fel azt a tényt, hogy

senki nincs az ellenzéki oldalon, aki „egy pályán focizna Orbán Viktorral”.

Az ellenzék és médiája szereti hangoztatni azt is, hogy Magyarországon nem működik a demokrácia, hibrid rezsim és muszlimellenes populizmus alakult ki. Pindroch Tamás szerint ez a vesztesek felfogása, ezek a kijelentések csak azért születnek, mert az ellenzék folyamatosan elbukja a választásokat. A Figyelő főmunkatársa úgy véli, nagyon nehezen tud majd választást nyerni az ellenzék olyan politikusokkal, mint Gyurcsány Ferenc, Tóth Bertalan vagy éppen az „ajtócsapkodó” Kunhalmi Ágnes.

Az adás további részében szó volt az Orbán Viktor és Ursula von der Leyen találkozójáról. Továbbá arról, hogy úgy tűnik, Berki Krisztián mindenkit átvert, hiszen mintha egész fővárost a saját valóságshow-jának díszleteként használná. Ezen kívül megnézhettük az MSZP-s Korózs Lajos furcsára sikeredett sajtótájékoztatóját is, később pedig a vendégek beszéltek Kovács Zoltán Népszavának adott interjúja kapcsán a sajtószabadságról.