Borbély József elmondta, hogy a Győr-Moson-Sopron vármegyei településen tartott voksoláson Horváth Katalin 220 szavazatot kapott. A polgármesteri tisztségért további három független jelölt indult, közülük Oláh László 142, Tima Norbert 40, Madarasné Bencsik Irén pedig 22 szavazatot kapott.

Hirdetés

Az időközi választást azért tartották a településen, mert a testület tavaly október 17-én feloszlott. Megválasztották az önkormányzati testület tagjait is, a négy képviselői helyért tizenhat független jelölt indult.

Vasárnap reggel hat és este hét óra között a 715 választásra jogosult közül 428-an adták le voksukat egy szavazókörben. Rendkívüli esemény nem történt.

Komjáti

A függetlenként induló Bárczi Izabella, a település tavaly elhunyt vezetőjének özvegye lett a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Komjáti új polgármestere.

Korábban írtuk

Varga Vincéné körjegyző az MTI-nek elmondta, a vasárnapi időközi önkormányzati választáson Bárczi Izabellára, az előző polgármester feleségére 92 voks érkezett, ellenfelére, a szintén független Pamlényi Ferencre 53-an szavaztak.

A választásra jogosult 186 komjáti lakos közül 145-en mentek el szavazni – közölte a jegyző.

Az időközi önkormányzati választást a település eddigi, ugyancsak független vezetőjének halála miatt írták ki. Bárczi László tavaly ősszel hunyt el.

Lövő

A függetlenként induló Hollósi Gábort választották a Győr-Moson-Sopron vármegyei Lövő polgármesterének a vasárnap tartott időközi voksoláson – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője az MTI-t.

Lukács Antal Györgyné elmondta, hogy Hollósi Gábor 331 szavazatot kapott, míg ellenfele, a szintén függetlenként induló Lövői Gergely 270-et.

Az időközi választáson az önkormányzati testület tagjait is megválasztották, a hat képviselői mandátumért tíz független jelölt indult.

A voksoláson a választásra jogosult 1200 emberből 612-en adták le voksukat egy szavazókörben reggel hat és este hét óra között.

A polgármester-választásnál 11, míg a képviselő választásnál 13 érvénytelen szavazat volt. Rendkívüli esemény nem történt.

Az időközi választást azért tartották, mert a testület tavaly október 12-én feloszlott.