Fülöp Attila elmondta, a program nyújtotta szolgáltatás alkalmas arra, hogy „biztonságot teremtsen az otthonában élő idős emberek számára”. Kiemelte, hogy a program segítségével „ebben az egyáltalán nem könnyű időszakban” ingyenesen tudnak számukra a nap 24 órájában elérhető szociális biztonságot nyújtani.

Hirdetés

A kormány továbbra is fontos feladatának tekinti, hogy gondoskodjon a 65 év feletti idős emberekről – fogalmazott az államtitkár.

Czibik Norbert, a program projektmenedzsere az MTI kérdésére elmondta, hogy az európai uniós kezdeményezéssel indult program költségvetése 100 milliárdos nagyságrendű, „ahhoz a magyar kormány áfamentességet is biztosít”.

A helyszínen kiosztott sajtóanyagban azt írták, hogy a Gondosóra program országos jelzőrendszerre épül. Feladata, hogy a saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphessenek elsődlegesen a diszpécserközponttal, ahol képzett munkatársaik próbálnak segíteni a felmerülő problémákban.

Korábban írtuk

A jelzőeszközzel az idős ember minden körülmények között képes segítséget kérni, a készülék karon vagy nyakban hordva mindig elérhető. Nem kell mást tenniük, mint viselni a díjmentes jelzőeszközt – olvasható a tájékoztatóban.