A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár ennek kapcsán közzétette 5+1 pontját a Városmajor park megújításáról.

Hirdetés

„1.  A Városmajor 1785 óta közkert. Sokan nem tudják, hogy eredeti területe kétszer akkora volt, mint a mai parkterület. Adjuk vissza a levágott zöldfelületek jelentős részét a Majornak! 

2.  Tervezzünk közösen! Vonjuk be a Városmajori Parkbarátok Egyesülete mellett az összes itt élő budai polgárt is, hiszen ez a park leginkább az övék!

3.  Költöztessük ki alkalmasabb helyre az élsportot szolgáló MTK pályákat, és zöldítsük vissza ezen területek egy részét!

4. Csökkentsük a Maros utca autósforgalmát, a park zajterhelését, szüntessük meg a Maros-Csaba „halálkereszteződést”, legyenek új parkbútorok, játszó- és sporteszközök, új vízfelület, több zöld, hozzuk rendbe a csatornázást!

5. Költözzön el jobb helyre a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely ma 5000 (!!!) négyzetméter parkfelületet foglal el! Cseréljük zöldre és vízre! (Sosem értettem, hogy Budapest két szabadtéri színháza miért egy kőhajításnyira van egymástól.)

+1  Elkerített, jó méretű, minőségi kutyás élményparkkal teremtsünk békét az állattartók, a szabadidős sportolók és a kisgyerekesek között!”

Fürjes Balázs a bejegyzésben arról is ír, elvállalná-e a képviselőjelöltséget a budai körzetben.

Zöldebb, kékebb, jobb Városmajort!Ilyen mázlim ritkán van! Épp ma írtam levelet Pokorni polgármesternek és Karácsony…

Posted by Fürjes Balázs on Thursday, March 11, 2021
Korábban írtuk