Az új átjárót ma sajtótájékoztató keretében Fürjes Balázs Bozó Péterrel, az MNB Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatójával és Vitézy Dáviddal, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójával közösen nyitotta meg a gyalogosforgalom előtt.

Hirdetés

Az átjáró ötlete már korábban, a Széll Kálmán tér megújításakor is felmerült, ám ekkor elmaradt. Később az MNB azonban saját költségén, költségvetési forrás felhasználása nélkül, vállalta az aluljáró megépítését.

A Várfok utca buszmegállói a Krisztina körút felől továbbra is közvetlenül megközelíthetőek maradnak. A régi Csaba utca itteni rövid szakasza a Postapalota tervezője után Sándy Gyula köz néven született újjá. Egyik oldalán az utca egy része megmaradt, másik oldalán pedig a Várfok utcára vezető lépcső épült, így nem kell kerülni, ha a Normafára, vagy a Várba tartó buszokra szeretne valaki felszállni.

A szintén megújuló Postapalotában 2022 márciusában Pénzmúzeum nyílik, a kiállítás pedig köztéri installáció formájában már az átjáróban elkezdődik majd.

Korábban írtuk