Fotó: Vermes Tibor/Demokrata
Hirdetés

Fürjes Balázs is reagált a fővárosban kialakuló szemétszállítási káoszra. Ahogy arról lapunk is beszámolt, tovább folytatódik az FKF sztrájkja, Karácsony Gergely pedig már a katasztrófavédelem segítségét kérte helyzet megoldására.

Fürjes a bejegyzésében az alábbiakat írja: Sokszor leírtam már, most újra meg kell tennem: Budapest működtetése a mindenkori főpolgármester felelőssége. Békeidőben is, és válságos, kihívásokkal teli időben is. Egy városvezető soha nem lehet tehetetlen.

A város működtetésének felelősségét nem lehet áthárítani, és nem lehet mindig másokat vagy a körülményeket hibáztatni. A háborúnak sem lehet benyújtani a számlát, a szenvedélyes beszélgetés pedig édeskevés. Cselekedni kell. Megjegyzem, ma Európa minden településének önkormányzatában válságüzemmód van, nem csak Budapesten.

Hozzátette:

Értjük mi, budapestiek, hogy ő nem tehet róla, hogy mindig más a hibás. Nyáron a meleg, télen a hideg, olykor a Tarlós, mindig a kormány. Értjük, hogy széttárja a karját és azt mondja, hogy ő tehetetlen. Na, de mi szüksége van a budapestieknek egy tehetetlen főpolgármesterre?

Fürjes Balázs így zárja bejegyzését: Tiszteletlenség lenne azt mondani, hogy a budapestiek érdekében, legalább most szedje össze magát? Gondoskodjon a kukák kiürítéséről, mielőtt a budapestiek belefulladnak a szemétbe!

Korábban írtuk